futok2016 egészséges életmód nőiesség sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nőies izmokat és szép domborulatokat szeretnél? Minden egyes testrészedet szeretnéd átmozgatni az edzések során? Próbáld ki a kedvenc mozgásformáinkat, amelyekkel szuper nőies alakra tehetsz szert. 

Futás

Ezt a sportot azért szeretjük különösen, mert komplexen átmozgatja az egész testet, így a rendszeres futás az egész izomzatot átalakítja. Az alakformálás és a fogyás mellett pedig növeli az állóképességet, jó hatással van az anyagcserére, erősíti a hátizmokat, amivel elősegíti a helyes testtartást is, ez pedig elengedhetetlen a nőies megjelenéshez. A kezdő futóknak a fokozatosság elvét javasoljuk, ugyanis sérüléseket is szerezhetsz, ha erre és a megfelelő bemelegítésre nem figyelsz oda.

Forrás: giphy.com

Futókisokos – Mikor, mennyit, hogyan?

Kinek nem ajánlott a futás? Hogyan érdemes elkezdeni, ha teljesen kezdő vagy? Miért kell odafigyelni a légzésre, és milyen terepen egészséges a futás? Tudj meg mindent a cikkünkből!

BootyBarre

Ez az összetett mozgásforma a balett nőies, kifinomult mozgását, a jóga nyújtó, erősítő elemeit és a pilates alakformáló erejét ötvözi, így nem véletlen, hogy meghódította az egész világot – legalábbis, ami a nőket illeti. A legjobb testű modelleknek kihirdetett Victoria's Secret angyalkák is ezzel az edzésmódszerrel készülnek a szerepléseikre. „Javítja a légzéstechnikát, szebb lesz tőle a tartás, egyszerűen nőiesebbé tesz”nyilatkozta korábban a Life.hu-nak Lóránt-Szemző Fruzsina, aki Miamiban talált rá erre a mozgásformára, és itthon ő lett az első képzett instruktor.

Forrás: Youtube

Bikini Body Guide

A 24 éves Kayla egy 12 hetes edzésprogramot alakított ki, ami csupán 28 percet vesz igénybe naponta, ráadásul a kevés eszközzel megálmodott gyakorlatokat nemcsak konditeremben, hanem akár otthon is meg lehet csinálni. Tapasztalatból mondjuk, hogy a gyakorlatsorok tényleg minden kis porcikát átmozgatnak, és habár ez a 28 perc igencsak kevésnek tűnik elsőre, ha valaki belekezd, rájön, hogy mennyire hosszú is lehet a közel fél óra. De megéri, ha szép izomzatot szeretnél.

Forrás: Youtube

Így lettek ezreket megmozgató motiváló példaképek: Kayla Itsines és Gazdag Tündi


Talán nehéz elhinni, de azok is, akik ma tömegek számára példaképek, valamikor bizonytalan, az egészséges és boldog életre áhítozó, motivációt kereső emberek voltak. Egy ponton azonban kiléptek a saját komfortzónájukból, és az akaraterejüknek köszönhetően megváltoztatták az életüket. Olvasd el Kayla Itsines és Gazdag Tündi történetét!

Ülőmunkát végzel? Mozgástippek az irodába!http://www.life.hu/ez-zsir/20160509-igy-mozgasd-at-magad-magad-az-irodaban-ha-ulomunkat-vegzel-katus-attila-tippjei.htmlMiért fontos hatványozottan odafigyelni a mozgásra azoknak, akik ülőmunkát végeznek? Hogyan lehet az irodában is átmozgatni a testünket? Olvasd el Katus Attila tippjeit! Ez Zsír!--Nem csak finom, egészséges is – kedvencünk, a málna!http://www.life.hu/ez-zsir/20160509-nem-csak-finom-egeszseges-is-ezert-fogyassz-sok-malnat.htmlGyerekként is imádtuk, és felnőttként is a málna az egyik kedvenc gyümölcsünk, amit nem csak az íze miatt érdemes enni: nem véletlen, hogy az ókorban is gyógynövényként volt ismert. Ez Zsír!--Szépség és stabilitás egy jógapózbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160506-szepseg-es-stabilitas-egy-jogapozban-virabhadraszana-3.htmlAz egyensúlygyakorlatok azért nagyon fontosak, mert felkészítik az idegrendszert és az izomzatot arra az esetre, ha egyensúlyunkat hirtelen elveszítenénk (megcsúszunk, meglöknek, nagyot fékez a busz stb.). Megtanítják, hogy mely izmokat – milyen sorrendben és erővel – kell bekapcsolni, hogy talpon maradjunk. Ez mindenkinek nagyon fontos, de az időseknek, csontritkulással élőknek hatványozottan! Mindemellett az egy lábon állás az egyik legjobb farizom-erősítő, fenékkerekítő, -feszesítő gyakorlat, úgyhogy hölgyeim, uraim, ne fukarkodjunk vele! Ez Zsír!Origo3 variáció egészséges palacsintárahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160506-3-variacio-egeszseges-palacsintara.htmlA palacsinta egy szuper étel, így nem csoda, hogy minden variációját imádjuk. Ezúttal három egészséges receptet mutatunk, amelyeknél csupán a lisztre és az édesítőszer használatára kell odafigyelni. Ez Zsír!--Így változtass fokozatosan az étrendeden – A BikiniBody dietetikusának tippjei!http://www.life.hu/ez-zsir/20160505-a-bikinibody-dietetikusanak-abonyi-orsinak-masodik-heti-beszamoloja.htmlAbonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához. Ez Zsír!--Szép bőr, jó közérzet, erős immunrendszer - 3 szuperegészséges maghttp://www.life.hu/ez-zsir/20160504-egeszseges-magok-napraforgomag-dio-mandula.htmlA magvaknak rengeteg jótékony hatása van: tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírsavakkal. Szinte minden fontos tápanyagot tartalmaznak, ami az egészséghez kell, így mindenképpen érdemes beiktatni őket az étrendedbe. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.