gondolkodás kihíváséve2016 logika videójáték logikai játék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerencsémre jól választottam: az októberi kihívás valójában nem volt kihívás - legalábbis számomra. Eddig is imádtam a különböző logikai és memóriajátékokat, úgyhogy istenigazából semmi pluszerőfeszítésembe nem került teljesíteni az e havi feladatot. Nektek hogy ment?

Tudjátok, van ez a bizonyos Kihívás éve a Life.hu-n, amelynek keretében 2016 minden hónapján megmérettetjük magunkat különböző feladatokkal, amik valamilyen módon az egészséges életmódhoz kapcsolódnak. Volt már, hogy vizet ittam és hulahoppoztam - most jött az agytornáztatás.

A feladat az volt, hogy október minden napján tornáztassam az agyam valamilyen egyedül játszható logikai játék vagy többen játszható táblajáték segítségével.

Forrás: Youtube

Nos, mivel eddig is imádtam a különféle mobiltelefonra letölthető logikai játékokat (2048, Candy Crush, Sugar Smash és társaik), természetes volt, hogy ezek nyomkodása továbbra is a napirendem része lesz. Ezenfelül - bár sokan a sátán találmányának tekintik - a játékkonzolokat sem vetem meg, így például ha valaki a kontrollert nyomkodva szeretné tornáztatni az agyát, akkor jó szívvel tudom ajánlani a Portal 2. nevezetű, zseniális játékot.

Azt pedig csak mellékesen jegyzem meg, hogy számos kutatás bebizonyította már, hogy a videojátékokkal javítható az agy információfeldolgozási képessége, ami felelős a figyelemért, a memóriáért, a döntéshozatalért és a kreativitásért, és segítségünkre lehetnek a demencia elleni küzdelemben is. Tehát játszani jó, játszani kell (mértékkel, mint természetesen mindent).

Szóval az egyedül játszható logikai játékokkal nem volt probléma, ezek mellé viszont be kellett iktatnom valamilyen többedmagammal játszható táblajátékot is. Nem gondoltam túl a történetet, a legegyszerűbb utat választottam: szereztem egy sakktáblát, és a barátommal hétvégenként lejátszottunk egy-egy meccset. Mivel régen sakkoztam már - utoljára azt hiszem, gyerekként - kicsit bele kellett jönnöm, de ennek a hónapnak köszönhetően újra rájöttem, hogy sakkozni igazából mennyire jó dolog. Úgyhogy csak ajánlani tudom.

Forrás: Dreamstime

Az október hónap tehát agytekervényeink aktív tornáztatásával telt, ezzel azonban a Kihívás évének még továbbra sincs vége! Jön a november, vele együtt pedig a fogadalmunk, miszerint: "Mindennap a lépcsőt választom!"

Bo Derek 59 évesen is egy szexbombahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161008-az-59-eves-bo-derek-remek-formaban-van.htmlBo Derek egy egész generáció szexszimbólumává vált, köszönhetően az 1979-es Bombanő című filmnek. Bár azóta több mint 35 év is eltelt, a színésznő még most is méltán büszke lehet alakjára. Ez Zsír!OrigoElégedett vagy az alakoddal? Ne örülj sokáig, néhány hét és felszaladnak a kilók!http://www.life.hu/ez-zsir/20161008-jo-esellyel-egesz-evben-most-vagyunk-a-legvekonyabbak.htmlMost, hogy a bikiniszezonnak kérlelhetetlenül vége, érdemes egy pillanatra megállni, hogy örüljünk egy kicsit jelenlegi vonalainknak: ennél vékonyabbak ugyanis valószínűleg idén már nem leszünk. Ez Zsír!Darázsderék pillanatok alatt? Egyszerűbb, mint gondolnád!http://www.life.hu/ez-zsir/20160831-kihivas-eve-augusztus-honap-egy-uj-mozgasforma-kiprobalasa.htmlIdén februárban én nyitottam meg a kihívás évét, akkor egy relatíve könnyű feladatom volt, egy hónapig csak vizet ihattam. Augusztusban egy kicsit nehezebb dolgom volt, ki kellett próbálnom és rendszeresen gyakorolnom egy új mozgásformát. Nos, jelentem, igazi hulahoppmester vált belőlem. Ez Zsír!OrigoEzért vagy még mindig kövér - Hat tévhit a fogyásrólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160603-hat-tevhit-a-fogyasrol-amely-hatraltatja-a-kilok-leadasat.htmlTim Spector, a King's College London professzora szerint az orvosok és a szakemberek egy sor egymásnak ellentmondó információval bombázzák a diétázókat, és ezért az emberekben több tévhit is él az egészséges étkezéssel kapcsolatban. Ez Zsír!--Brutális átváltozás: 70 kilótól és pasijától is megszabadult az elszánt nőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160409-christine-carter-70-kilot-fogyott-es-a-pasijat-is-kidobta.htmlA 28 éves Christine Carter másfél évvel ezelőtt 165 centisen több mint 125 kilót nyomott. Túlsúlya már az életét veszélyeztette, barátja azonban őrült féltékenysége miatt nem akarta, hogy a nő lefogyjon. Christine végül 16 hónap alatt majd 70 kilótól és egy eszement pasitól is megszabadult. Ez Zsír!--Micsoda sikersztori: testsúlya felét dobta le magáról Dagi Vincenthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160409-dagi-vincent-a-tulsulyos-tacsko-17-kilorol-8-kilora-fogyott.htmlDagi Vincent sikersztorija minden túlsúlyos kutyus gazdijának példaértékű lehet: az egyébként apró termetű eb több mint 17 kilósan vágott bele fogyókúrájába és néhány hónap alatt 9 kilót dobott le magáról. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.