Így fogyj könnyedén 5 kilót

Forrás: Thinkstock -
fogyás kiló edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogyás leghatékonyabb módja néhány egészen egyszerű változtatás a hétköznapi életben. Néhány szokás átalakításáról van csupán szó, ami nem forgatja fel fenekestül az életedet, viszont könnyű megszokni őket és bevezetni a mindennapokba. Ezekkel a technikákkal egy-két hét alatt könnyedén leadhatsz 5 kilót!

1. Üdítők helyett víz

Tényleg nem nagy dolog átállni a különböző üdítőkről a vízre. Ha eleinte hiányzik az intenzívebb ízélmény, akkor gyümölcsökkel, nyáron akár fagyasztott bogyókkal, mentával, citrommal tudod ízesítni a napi 2 liter vizet. Az üdítőket azért érdemes elhagyni, mert rengeteg cukrot tartalmaznak, és ez teljesen felesleges szénhidrátbevitel. Vigyázat: a light címkéjű termékeket is érdemes inkább a polcokon hagyni!

Üdítők helyett vizet igyál! Forrás: Thinkstock

Ezért fontos a víz!

Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza. Ha mindennap elég vizet innánk, a méreganyagok hamar kiürülnének a szervezetünkből, sokkal fittebbek, energikusabbak lennénk. Az egészséges életmód első lépcsője, hogy odafigyelünk arra, mennyi vizet fogyasztunk.

2. Csoki helyett étcsoki

Amit a hétköznapokban csokinak nevezünk, annak valójában semmi köze nincs a kakaóbabhoz, amiből a jó minőségű és egyben nagyon egészséges étcsokoládé készül. Az étcsokoládéban rejlő flavonoidok csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé annyi antioxidánst tartalmaz, ami már az áfonyával vetekszik. Ezzel hozzájárul az immunrendszer egészségéhez: védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben.A, B1-, B2-, B3-, C- és E-vitamin mellett vasat, magnéziumot, kalciumot, foszfort, mangánt, káliumot és cinket tartalmaz. Az étcsokoládé jól beilleszthető a fogyókúrába is, mert rosttartalma miatt kedvezően hat a bélrendszerre, és könnyen olyan érzetet kelt, hogy megvolt a napi nassolás. Minden délelőtt, vagy ebéd után érdemes bekapni egy kockával, amit nem kell buzgón rágni, csak hagyd elolvadni a szádban.

Tejcsoki helyett étcsokit egyél! Forrás: Thinkstock

Túl szép, hogy igaz legyen? A csokoládé szerepe a fogyókúrában

Ha megfelelő módon fogyasztjuk a jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét, még diétázás alatt sem kell lemondanunk róla, sőt az előnyünkre válhat. Olvasd el a Life.hu cikkét!

3. Rendelés helyett csomagolj

A rendeléssel egyrészt az a baj, hogy az ember hajlamos megenni az egész adagot, akkor is, ha az túl nagy. Másrészt ha már rendel, gyakran olyan helyről, ami nem illeszthető be a diétás étrendbe. Amit viszont te magad készítesz, arról biztosan tudod, hogy mit tartalmaz. Kísérletezz a különböző alapanyagokkal!

Rendelés helyett csomagolj ebédet! Forrás: Thinkstock

4. Lift helyett lépcsőzz

Ki ne hagyott volna ki edzést azért, mert túl hosszú, túl fárasztó volt a napja. Éppen ezért érdemes a testmozgást a mindennapokba is beilleszteni. Ha teheted, parkolj kicsit messzebb a munkahelytől, az irodában is állj fel többször, és lift helyett válaszd a lépcsőzést. Egy felmérés szerint a tüdőkapacitást, a vérnyomást és a koleszterinszintet is javítja a lépcsőn járás, ráadásul zsírt is éget, és a legproblémásabb területeket mozgatja át: vékonyabb lesz a combod és a csípőd, javul a narancsbőr, erősíti a hasizmot, formálja a vádlit, karcsúsítja a derekat.

Liftezés helyett lépcsőzz! Forrás: Youtube

5. Zabálás helyett falatozás

Sokan csak azért híznak meg, mert minden étkezés alkalmával túleszik magukat, pedig ennek is egyszerű ellenszere van. Egészen egyszerűen sokkal lassabban kell enni. Az étkezésnek egyébként is érdemes megadni a módját, és lelassítani arra a fél órára. Rágd meg a falatokat, élvezd az ízeket, és érezd, hogy mikor teltél meg. A túl gyors evés miatt egyszerűen nem jut el a tudatodig, hogy mikor telsz meg, végül csak annyit érzel, hogy majd kipukkadsz.

Zabálás helyett falatozz! Forrás: Giphy

7 étkezési tipp celebektől, amit érdemes lenne megfogadnod

Mire esküsznek a celebek? Mivel tartják magukat formában, és miképpen őrzik meg egészségüket? Íme, 7 trükk világsztároktól!

6. Stressz helyett lazítás

A tudósok ma már egyértelműen állítják: a stressz hízlal! Mivel stresszmentes életet nagyon nehéz élni, ezért a stressz levezetésének technikáit érdemes elsajátítatani. Lehet ez sport, meditáció, agykontroll, masszázs, bármi, ami kikapcsolja az agyadat és pozitív energiákkal tölt fel.

Stresszelés helyett meditálj! Forrás: Thinkstock

A stresszes életmód jobban hizlal, mint gondolnád!

Képtelen vagy kiűzni az életedből a stresszt, ennek a nyomait azonban nemcsak a bőrödön, de a súlyodon is nap mint nap érzékeled? A stresszes életmód jobban hizlal, mint gondolnád, de tehetsz ellene!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.