Túl szép, hogy igaz legyen? A csokoládé szerepe a fogyókúrában

Forrás: Thinkstock -
diéta csokoládé egészséges életmód fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok ember lenne boldog, ha végre kiderülne, hogy a csokoládé valójában fogyaszt, és így korlátlan mennyiséget ehetünk belőle anélkül, hogy attól kellene félnünk, elhízunk. Ilyen élelmiszerből persze igencsak kevés van, és a csoki nincsen közöttük. Viszont ha megfelelő módon fogyasztjuk a jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét, még diétázás alatt sem kell lemondanunk róla, sőt az előnyünkre válhat. 

Kutatók már régóta kimutatták, hogy a kakaó flavonoidokban gazdag, ezért jót tesz a véráramlásnak, és alacsonyan tartja a vérnyomást.

Ha megfelelő módon fogyasztjuk a jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét, még diétázás alatt sem kell lemondanunk róla Forrás: Thinkstock

A csokievők körében kevesebb a szívroham és a stroke, emellett arról is születtek bizonyítékok, hogy az étcsokoládétól jóllakottságérzésünk lesz, és rosttartalma miatt kedvezően hat a bélrendszerre. A 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé annyi antioxidánst tartalmaz, ami már az áfonyával vetekszik. Ezzel hozzájárul az immunrendszer egészségéhez: védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben. Tehát rengeteg okot tudunk mondani, hogy miért fogyassz jó minőségű étcsokoládét, de most azt is eláruljuk, milyen formában tedd ezt.

Vacsora után egyél egy kis darabot valamilyen jófajta étcsokoládéból, ezzel csökkentheted az édesség utáni vágyadat Forrás: Thinkstock
  • Vacsora után egyél egy kis darabot valamilyen jófajta étcsokoládéból, ezzel csökkentheted az édesség utáni vágyadat
  • Készíts forró kakaót, másfél evőkanál cukrozatlan kakaóporból, egy teáskanál étcsokoládé-pasztillából, negyed csésze forró vízből. Adj hozzá fél csésze zsírmentes tejet és még negyed csésze vizet, majd a mikróban forrósítsd fel. Tegyél bele édesítőt, így az eredmény egy 99 kalóriás finom ital lesz.
  • Önts egy kevés csokis fehérjeport alacsony kalóriatartalmú smoothie-ba vagy shake-be, így legalább a fehérje-utánpótlásodról is gondoskodhatsz, nemcsak az édesség utáni vágyadat élheted ki.
  • A reggeli zabpelyhedet édesítsd meg egy kevés étcsokipasztillával, isteni íze lesz, ahogy ráolvad a reggeli finomságra, és máris jobb kedvvel vághatsz neki a napnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.