Jennifer Lawrence nem hajlandó diétázni: a formás idomokra szavaz

2018.07.03. 14:00

Idén augusztusban még csak 28 éves lesz, de egyértelmű, hogy mára ő lett Hollywood egyik legkedveltebb és legfoglalkoztatottabb színésznője. Amikor először feltűnt az X-Men film Mistique-jének kék bőrébe bújva, azonnal rányomták a szexideál bélyeget, amit azóta sem tud és nem is akar lemosni magáról. Minek köszönheti csodás alakját, ami úgy megmozgatja az ellenkező nem fantáziáját? Jennifer híres arról, hogy nyíltan felvállalja, ő nem hajlandó diétázni, és nem akar megfelelni a Hollywood diktálta csontsovány szépségideálnak. Filozófiáját te is könnyen elsajátíthatod.

Ő sem tökéletes!

Tény, hogy az Éhezők viadala sztárja nem modellalkatú lány. A maga 175 cm magasságával és 58 kg súlyával jól mutat a vásznon, mert sportosan nőies, természetes idomai vannak. De a kamera kegyetlenül megmutatja, sőt felnagyítja a színészek minden apró testi gyengéjét, és mint a legtöbb nő, Jennifer sem tökéletesen elégedett az alakjával. Elárulta, hogy leginkább a popsiján és a combjain szeretne változtatni, azokat kell leginkább edzenie, hogy a forgatásokra csúcsformába lendüljön, és makulátlanul nézzen ki a vörös szőnyegen is.

Amikor megkérdezték tőle egy interjújában, hogy mivel éri el, hogy ilyen bombázó a vásznon, az öntudatos és makacs színésznő azt válaszolta, hogy egyáltalán nincs elragadtatva, de muszáj neki kemény, személyi edzéseken részt vennie. Tisztában van azzal, hogy mindenki azon munkálkodik, hogy ő a lehető legjobb formáját hozza, és rengeteget edz, de nem mindenben hajlandó együttműködni. A diéta nála ki van zárva. Még a karrierje elején közölte, a fogyókúra helyett a trénere találjon ki mást, mert éhesen ő nem tud edzeni és nem is szeretne.

Jennifer Lawrence híres arról, hogy nem hajlandó diétázni, de így is remekül  mutat a filmvásznonForrás: YouTube

Jennifer 5 pontos bibliája

Kedvenc személyi edzője, Dalton Wong, tehát fogta magát, és mielőtt neki látott volna átformálni Jennifer testét, a gondolkodásmódján igyekezett változtatni. Összefoglalta számára 5 pontban, mit tegyen azért, hogy ne kelljen éhezéssel sanyargatnia magát, mégis jól nézzen ki. Jennifer állítása szerint ez a pár egyszerű szabály nem csak a gondolkodását, de az egész életét megváltoztatta. Íme, trénere személyes tanácsai, amiket te is kipróbálhatsz.

  • 1. A víz a legjobb barátod. Ha éhes vagy, fogyassz vizet, mert csökkeni az étvágyat!
  • 2. Aludj ahol, és amikor csak tudsz. Relaxálj! Hagyd, hogy a tested újra feltöltődjön. Ne égesd két végén a gyertyát!
  • 3. Bűnözz, hogy a tudatodat megnyugtasd! Napi 70 gramm 75%-os fekete csoki engedélyezett, mert antioxidáns hatású flavonoidok vannak benne, amik csökkentik a koleszterinszintet is.
  • 4. Találd meg a kedvenc mozgásformádat! Mindegy, hogy mit sportolsz, a lényeg, hogy élvezd! A stresszt is csökkentheted vele. Jennifer választása a jógára és a pilátesre esett, amit napi 15-15 percben el is végez.
  • 5. Figyelj a bevitt ételmennyiségre! Bármit megehetsz, csak tudd, hol a határ. Wong szerint, ha fogyni akarsz, ebédre egyél kétféle könnyű előételt, és felejtsd el a főételt, desszertet. Ha édességre vágysz, egyél egy normál főételt, hogy érezd, már nem vagy farkaséhes, és oszd meg a desszertet a barátnőddel.
Jennifer választása a jógára és a pilátesre esett, amit napi 15-15 percben el is végezForrás: Vanity Fair

Egyetlen szerep kedvéért kivételt tett

Tavaly télen, Jennifer főszereplésével hazánkban forgatták a Vörös veréb című filmet, amiben ismét egy kőkemény nőt formál meg. Egy prímabalerinát alakít, akinek sérülése miatt fel kell adnia a karrierjét, és hogy megéljen, kényszerből egy hírszerzési központban köt ki. Ott különböző, szadista kiképzéseken vesz részt. Jennifer, a forgatás előtt 4 hónapon keresztül, heti 5 napot edzett, hogy alakját nyújtsa, szálkásítsa. Ez volt az első alkalom, hogy a rengeteg balett óra mellett beiktatott egy kemény diétát is. A bevallása szerint ez alaposan kizökkentette a komfotzónájából, de nem volt más választása. „Nem játszhatok el egy ex-balerinát, ha nem érzem magamat annak" - magyarázta, de amint leforgatták a balett jeleneteket, azon nyomban fel is függesztette a fogyókúráját. És hogy megérte-e sok edzés? Biztosan elégedett lehet magával, ha csak visszanézi a filmet, amikor fekete, pántos fürdőruhájában végigvonul a medence partján. Egyszerűen tökéletes.

Jennifer Lawrencediétaszépségideálformás