Így gyógyult ki az érzelmi evésből a fiatal lány, Alanna

Forrás: Alanna Maniscalco -
csípőműtét fogyás életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alanna Maniscalco sok-sok éve a teltebb nők táborát erősítette, mire rájött, hogy súlyos érzelmi evő. Nem sokkal később kiderült, hogy más testi betegsége is van, ami miatt többször műteni kellett. Ennek ellenére sikerült összeszednie magát, ma pedig boldog és egészséges. Ismerd meg a történetét. 

„Mindig is teltebb alkat voltam, de csak az egyetemen jöttem rá, hogy érzelmi evő vagyok - kezdte történetét Alanna. - Ettem, amikor stresszes voltam, amikor feszült voltam, vagy amikor rossz napom volt. Főétkezések alkalmával nem feltétlenül csak egészségtelen fogásokat ettem, de az állandó nassolással rengeteg egészségkárosító ételt vittem be. Csokiskekszből, müzliszeletekből és csipszből szinte bármennyit meg tudtam enni. Közben sokféle diétát kipróbáltam, amik működtek is egy ideig, de egyik sem volt tartós. Nem véletlen, hiszen a lelki problémák mindig ott maradtak.

Alanna Maniscalco Forrás: Alanna Maniscalco

2013-ban kiderült, hogy csípő diszpláziám van, ami miatt műtétre került sor. A decemberben bekövetkezett műtét után sok időm volt gondolkodni. A gyógyulási folyamat közben egyre inkább úgy éreztem, hogy eljött az ideje a változásnak. Míg a testem gyógyult, mentálisan egyre inkább felkészítettem magam a testsúlycsökkenésre. Korábban soha nem foglalkoztam a hízás és fogyás lelki hátterével, most azonban belül kezdtem el rendet rakni. Rájöttem, hogy kizárólag rajtam múlik a változás, így a kezembe vettem az életem irányítását. Elkezdtem különböző pogramok után kutakodni a neten, hogy találjak egy nekem megfelelőt. El is kezdtem egy programot, ami nagyon drága volt, így hosszú távon nem tudtam fenntartani, de jó volt úgy belekezdeni ebbe az egészbe, hogy megkaptam azokat az ételeket, amelyek mellett be tudott indulni a fogyás.

Kezdetben ezzel az étrenddel, majd a saját magam által előállított fogásokkal 16 kilót fogytam másfél év alatt. Ebben az időszakban még mindig nem tudtam rendesen sportolni a csípőm miatt. A helyes táplálkozás kérdései viszont egyre inkább izgattam, így beleástam magam a témába. Végül az unokatestvéremmel elindítottuk a Wellness Warrior nevű programot, ami az egészséges ételek fogyasztására biztat, miközben a feldolgozott élelmiszereket elutasítja, és a bevitt ételek mennyiségének szabályozására sarkall. Felhívja a figyelmet arra is, hogyan lehet egészségesen nassolni.

"A saját magam által előállított fogásokkal 16 kilót fogytam másfél év alatt" Forrás: Alanna Maniscalco

Közben szerettem volna rágyúrni a mozgásra is. Próbálkoztam edzőteremmel, de egyáltalán nem élveztem, untatott. Minden héten négy-öt alkalommal eljártam sétálni, ami ugyan sokkal élvezetesebb volt, mégis többet akartam. Kerestem egy személyi edzőt, aki többet tud kihozni belőlem. Ez nagyon jó döntés volt, ő megértette a fizikai korlátaimat, testreszabta az edzéseket, és sokkal élvezetesebb is volt vele a munka.

A személyi edző testreszabta az edzéseket Forrás: Alanna Maniscalco

Mióta belekezdtem a fogyásba, eltelt öt év, és azóta több műtéten is átestem, legutóbb idén áprilisban. Nem könnyű így sportolni, de hetente négy alkalommal találkozom az edzőmmel, hogy amennyire lehet, átmozgassuk a testemet. Az egészséges étkezést természetesen azóta is folytatom, már a mindennapok részévé vált, sikerült is leadni 26 kilót. Nagyszerűen érzem magam a bőrömben, és rengeteg pozitív visszajelzést kapok, habár a legfontosabb számomra mégis a saját önbecsülésem visszanyerése. Az elmúlt években sokszor voltam büszke magamra, és sokszor voltam csalódott, de a pozitív érzések végül mindig felülemelkedtek a negatívakon. Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy higgyen magában, mert minden nehézség ellenére is képesek vagyunk elérni a céljainkat.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.