Elképesztő sportteljesítmények: bemutatjuk 2018 legnagyobb átalakulóit

életmódváltás sport edzés biotechusa2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezárult a BioTechUSA által meghirdetett nyereményjáték, amelyben 2018 legnagyobb átalakulóit kerestük. Három kategóriában – fogyás, izomtömeg-növelés, sportteljesítmény – lehetett jelentkezni, és rengeteg inspiráló sikertörténet érkezett. Most bemutatjuk a kategóriák nyerteseit.

Kategória: fogyás

  • KOSZTOLÁNYI TIBOR
KOSZTOLÁNYI TIBOR Forrás: BioTechUSA

„Kiskorom óta túlsúlyos voltam, és évről évre csak rosszabb és rosszabb lett a helyzet. Mire elértem a felnőttkort, elég magas volt a testsúlyom, amit a rossz táplálkozási szokásaimnak is köszönhettem. Sokszor próbáltam lefogyni, mozogni, változtatni az életmódomon, de mindhiába. Sajnos csak a jojóeffektust értem el ezekkel a próbálkozásaimmal. 23 évesen határoztam el, hogy nekifogok még egyszer, de most rendesen, és végig fogom csinálni a fogyókúrát. Akkor találtam rá a BioTechUSA termékeire, olvasgattam a tanácsokat, az életstílust, hogy mit hogyan kell jól csinálni, láttam mások eredményeit, formáit, terveit, és ez mind inspirált és segített.

Akkor még álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyit sikerül leadnom. A célom a 25–30 kilós fogyás volt, de a BioTechUSA-nak és a kitartó munkának köszönhetően egy év alatt 72 kilótól sikerült megszabadulnom. 160 kilóról fogytam le a mostani 88 kilóra. Nagyon messziről jutottam el idáig, az elején mindössze 5 perces tornákkal kezdtem, nyújtásokkal, lépcsőzéssel, néhány felüléssel. Idővel, ahogy egyre többet bírtam, több energiám lett, növeltem az edzési időt, plusz újabb gyakorlatokat is végeztem. Most már heti 5 alkalommal edzek, a sport az életem része lett.”

Kategória: izomtömeg-növelés

  • NÓGA REGINA
NÓGA REGINA Forrás: BioTechUSA

„10 éves koromban anorexiás lettem, nem láttam magamat reálisan, alig ettem, volt olyan nap, hogy kibírtam étel nélkül. Kórházban is voltam 2 hónapig. Állandóan csaltam és hazudtam a kajával és a súlyommal kapcsolatban, mindezt annak érdekében, hogy még tovább fogyjak. 11 éves koromban 24 kilóra fogytam. Miután nagyjából 2 év alatt sikerült kijönnöm ebből a mentális betegségből, és hízni is tudtam, néhány év után újrakezdődött a kálvária. 17 évesen újra elkezdtem keveset enni, de ekkor ez már inkább egy egészséges életmód mánia lett. Jó dolgokat ettem, csak baromi keveset, és nem mertem emelni a mennyiségen, mert tetszett, hogy egyre vékonyabb vagyok. Megint csak lefogytam, 17 évesen, 167 centivel 44 kiló lettem.

Ekkor elkezdtem edzőteremben edzeni, itt találkoztam az edzőmmel, aki azonnal látta rajtam, hogy nincs minden rendben, és beszélgetni kezdett velem. Igen hamar kilyukadtunk oda, hogy szeretném magamat kipróbálni a fitneszversenyzés területén. Tudni kell rólam, hogy ha valamit csinálok, azt szeretem komolyan csinálni, versenyszintre emelni. Szövetséget kötöttünk az edzőmmel: nekem hallgatnom kell rá mindenben, ő pedig cserébe segít nekem valóra váltani az álmomat.

2016. november 29-én edzettünk először együtt, innentől kezdve változott meg az étrendem. Sokkal többet kellett ennem, mint addig, először meg is ijedtem, de követtem az utasítást, mert megbíztam az edzőmben. Az edzések nagyon kemények voltak, hamar kiderült, hogy imádok harcolni. Így dolgoztunk napról napra, hétről hétre, hónapról hónapra. 2018. október 20-án indultam életem első versenyén, a Bodysport kupán, sportmodell kategóriában. Nagyon megtetszett ez a világ, ezért természetesen a továbbiakban is szeretnék versenyeken részt venni, ugyanebben a kategóriában. Van még hova fejlődni (mindig van), de büszke vagyok arra, amit eddig elértem, és hálás vagyok a sportnak, hogy kihúzott a gödörből.”

Kategória: sportteljesítmény

  • IZSÓ LÁSZLÓ (holtversenyben)
IZSÓ LÁSZLÓ Forrás: BioTechUSA

„14 éves mozgáskorlátozott, autista lányom álma volt, hogy együtt teljesítsük az Authentic Athens Maratont, amit meg is tettünk, lányomat futókocsiban tolva. Másfél év felkészülés után 2018 novemberében teljesítettük az igen szintes pályát, megkoronázva eddigi sportpályafutásomat és örömet okozva lányomnak, és remélhetőleg motivációt adva másoknak is.

Ezt az eredményt a BSI által készült edzéstervvel, rendszeres, tudatos, következetes edzéssel tudtuk elérni. Persze nem volt könnyű mindezt hozzáigazítani a munkához (napi 3 óra ingázással) és a családhoz, hiszen Vera mellett van egy 8 éves testvér, Kata. A futásokat rendszerint hajnali 4-kor kezdtem, heti 4 alkalommal, igy nem vettem el időt a családtól, munkától. Sokat segített a futó- és triatlonversenyeken való, Verával közös részvétel, a sporttársak, szervezők hozzáállása, és rendkívül motivált mások, főleg ultrásaink teljesítménye. Frissítésben, BioTechUSA termékekben sok tanácsot kaptam Janota Zoltántól, és talán a legfontosabb volt feleségem, Anita teljes mértékű támogatása.”

  • FÖLDI ROLAND (holtversenyben)
Földi Roland Forrás: BioTechUSA

„Kezdetben az életmódváltás volt a célom, amikor 2009 őszén végstádiumú rákkal diagnoztizáltak, nem sokkal később pedig kiderült, hogy a feleségemmel babát várunk. Kisebb-nagyobb lejtőkkel 2017 nyarán kezdtem a lányommal futni, és már az első 5 km teljesítése után eldöntöttem, hogy 2018-ban teljesíteni fogom a félmaratont. Azóta négy félmaratont is futottam, miközben persze kisebb távokat is teljesítettem – ahogy a lányom is! 2019-re a terveim a maratonra irányultak. Most futom majd az elsőt, aztán jöhetnek a még hosszabb távok. A motiváló erő a lányom, hisz neki akarok példát mutatni. Soha nem késő elkezdeni. Kitartónak kell lenni, és soha nem szabad feladni. Szőnyi Ferenc számomra igazi példakép, igaz, nekem az Ironman nem szerepel a terveim között, de példaértékű, amit csinál.”

A cikket a BioTechUSA támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.