Angelina Jolie ügyvédei állítják: Brad Pitt régóta bántalmazta a színésznőt

Brad Pitt
ABO PHOTOGRAPHY
bíróság Brad Pitt Angelina Jolie bántalmazás
Brad Pitt és Angelina Jolie jogi csatározása régóta folyik, és úgy tűnik, hogy még sokáig fog tartani: a színésznő most azzal vádolja volt férjét, hogy a hírhedtté vált repülőút előtt is bántalmazta őt.

Angelina Jolie ügyvédei Brad Pitt állítólagos bántalmazó múltjával kapcsolatban tettek újabb kijelentéseket. A színésznő csapata nemrég nyújtott be egy indítványt, a francia Chateau Miraval borászatuk miatt folyó jogi csatájukhoz kapcsolódóan. Ebben azt állítják, hogy a színész már a hírhedtté vált 2016-os, repülőgépen történt incidens előtt is bántalmazta Jolie-t, viszont a repülőút volt az első alkalom, amikor a fizikai bántalmazás a gyerekek ellen is fordult, ezután Jolie azonnal elhagyta őt.

Angelina Jolie és Brad Pitt
Forrás: AFP

A Los Angeles-i Gyermek- és Családügyi Minisztérium vizsgálatot folytatott Pitt ellen, és tisztázták a színészt. Az FBI szintén vizsgálta az ügyet, mivel nemzetközi járatról volt szó, de nem emeltek vádat. 

A mostani beadványt abban a reményben nyújtották be, hogy hátha a bíró ennek hatására nyilvánosságra hoz bizonyos bizonyítékokat.

 Ezek arra vonatkoznak, hogy Pitt nem engedte volna, hogy Jolie eladja a borászatuk ráesőt részét csak akkor, ha a színésznő beleegyezik egy kiterjedt titoktartási megállapodásba. Állítólag Pitt azt szerette volna, hogy helytelen viselkedéséről volt feleségét szerződés kösse hallgatásra, akár kapcsolódik az információ a borászatukhoz, akár nem. 

Pitt ügyvédei azonban egy 2023. júliusi beadványban azt állították, hogy Jolie volt az, aki egy "még szélesebb, a lejáratást tiltó záradékot" akart, és Pitt csapata állítólag egy "szűkebb" záradékot terjesztett elő, "amelynek célja az üzlet védelme". 

Pitt és Jolie 2016-os különválásuk óta a bíróságon harcoltak mind a kiskorú gyermekeik felügyeleti jogáért, mind a francia borászatuk tulajdonjogáért. A pár két évig volt házas és egy évtizedig voltak együtt, mielőtt szakítottak. A gyerekfelügyelet ugyan mostanra elrendeződni látszik, a borászatuk körüli felfordulás továbbra is tart. Miután Jolie 2021 októberében eladta a Miraval-részesedését, Pitt pert indított ellene, azt állítva, hogy ezzel a lépéssel az üzleti befektetésének kívánt ártani - írja a US Magazine.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.