Kielégülésre vagy beteljesülésre vágysz?

Forrás: Thinkstock -
szeretkezés szex Müller Péter szerelem kielégülés heti útravaló testiség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 140. rész.

A testi ember az ölelésben kielégülni - a szerelmes beteljesülni akar.

Lényegében e kettő hasonlít egymáshoz, mert ugyanazt másik szinten éljük meg, mégis más. Az elsőben nincs lélek. Ezért az ölelés élménye is más. A szerelemnél fontos a TE - a szeretkezésben mindegy. Mindegy, ki lakik a másik testben.

Forrás: Thinkstock

De mindkettő éhség. Mindkettő abból a feszültségből indul, hogy egyedül nem jó, hogy "Segíts rajtam!", "Segítek rajtad!" - mindkettő lényege a sóvárgás, az éhség, a másikra való szomjúság. Ez boldogságszomj. A test hasonlót érez, mint a lélek, csak butábban éli meg. És még valami hasonlóság van: teljesen kielégülni, és teljesen beteljesülni nem lehet. Mert nem leszünk egymáséi. Újra és újra indul majd a küzdelem - egymásért.

Sohasem becsültem le a szeretkezés fontosságát. De haa lelkünk is szeret: gazdagabb lesz. És szebb. És följebb mutat. Én szerelempárti vagyok. És fiatalkoromban mindig éreztem valami lelkifurdalás-félét, ha szerelem nélkül öleltem nőt. Úgy éreztem, fizetés nélkül lógtam el. Nem érdemeltem meg. És hogy egy kicsit - kétségtelenül - embertelen voltam valakivel szemben. Önző. És magányos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.