Clint Eastwood nem csak a filmeken hős - megmentette egy férfi életét

Forrás: AFP/Getty Images/Slaven Vlasic -
életmentés elsősegély nyújtás Clint Eastwood fulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy speciális, a fulladásos balesetek megakadályozására kifejlesztett Heimlich-fogást alkalmazva mentette meg egy rangos amerikai golftorna igazgatójának életét Clint Eastwood - írta a Hollywoodreporter.com.

A 83 éves Oscar-díjas művész szerencsére még mindig jó formában van, hiszen a művelet során háromszor kellett felemelnie a több mint 90 kilogrammos Steve John tornaigazgatót, mire annak sikerült megszabadulnia a torkán akadt sajttól.

Forrás: AFP/Getty Images/Slaven Vlasic

"Az előételek fogyasztása során történt a baleset - mesélte a világsztár a lap egyik újságírójának -, amikor megláttam, hogy Steve John nem kap levegőt. A szemébe néztem, és megláttam benne a teljes pánikot, szinte láttam benne a halálfélelmet. Egy pillanatot sem lehetett tétovázni."

A Heimlich-fogás egy speciális elsősegélynyújtási technika félrenyelés esetére. A fogást végző a fuldokló mögé áll és két kezét összekulcsolja a másik hasának felső részén, majd kezeit hirtelen hátra és felfelé rántja, így összepréseli a tüdőt. Az így megnövekedő légnyomás segíthet kiszabadítani a félrenyelt tárgyat. A fogás a nevét Henry Heimlich amerikai orvosról kapta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.