Még egy tucat műtét vár Abul Banjandarra, a faemberre

Forrás: Northfoto -
operáció műtét faember Banglades kinövés gyógyulás kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úgynevezett epidermodysplasia verruciformis nevű betegségtől szenvedő bangladesi férfit a napokban műtötték meg, orvosai szerint azonban még rengeteg operáción kell átesnie.

Abul Bajandart először múlt hónapban műtötték meg, miután a bangladesi egészségügy beleegyezett a kétgyermekes apuka kezelésének finanszírozásába.

Forrás: Northfoto

Eltávolítottunk néhány apró szemölcsöt a tenyeréből. Már jobban van, de Mr. Bajandarnak további 15 műtétre van szüksége, hogy megszabadítsuk a testét a kinövésektől. Ez akár fél, avagy egy évig is eltarthat

Epidermodysplasia verruciformis - A fakéreg bőr

A Lewandowski-Lutz diszpláziának is nevezett betegség egy extrém ritka, recesszív módon öröklődő bőrbetegség, amely a bőrrák fokozott kockázatával jár. Hátterében a humán papillóma vírussal (HPV) szembeni fokozott érzékenység áll, az érintettek bőre fakéregre emlékeztet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.