Talán Attila gyermekkorában agyhártyagyulladást kapott egy kullancs miatt: lebénult

Forrás: Facebook/Attila Talan -
agyhártyagyulladás bénulás kullancs Talán Attila gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan jön a kullancsszezon, az élősködők által terjesztett kórok pedig életre szóló károsodásokat okozhatnak. A magyar énekes, Talán Attila ezt nagyon jól tudja, ő gyermekkorában le is bénult miután agyhártyagyulladást kapott egy kullancs miatt.

Talán Attila agyhártyagyulladást kapott gyermekkorában, és két hétre le is bénult a betegség következtében. A súlyos kórt egy kullancstól kapta el, de ő még szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis nem lett maradandó a károsodása.

Talán Attila 2 hétre lebénult agyhártyagyulladás miatt Forrás: Facebook/Attila Talan


„Egy óvodás táborban lettem teljesen rosszul" – mondta a Mokkában Attila: sugárban hányt és émelygett, ám akkor még nem tudták, hogy mi okozhatja a bajt. „Elájultam az udvaron játszás közben, onnantól kezdve mentőszolgálat, vittek be és igazából lebénultam deréktól lefele. És akkor egy kéthét kórház, és ez egy enyhe lefolyású agyhártyagyulladás volt" – mondta Attila. A műsorban megszólaló szakértő szerint az agyhártyagyulladás ellen a védőoltással lehet a leghatékonyabban védekezni, a Lyme-kórt viszont semmivel nem lehet kivédeni: az a fontos, hogy időben észrevegyük a kullancsot, és forduljunk orvoshoz, ha bőrpírt, vagy fejfájást, rossz közérzetet tapasztalnánk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.