Egy egészséges és egy rákos tüdő működéséről osztott meg videót egy nővér: videó

Forrás: MTI/Kallos Bea -
betegség halál tüdő rák (betegség) kórház cigaretta dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amanda Eller kórházi nővér megosztott egy videót, melyben két emberi tüdőn mutatják be a szerv működését. Az egyik egy egészséges emeri tüdő volt, egy másik pedig egy olyan rákbetegé volt, aki 20 évig napi egy csomag cigarettát szívott el. 

Húsz éven keresztül napi egy csomag cigarettát szívott el annak az elrákosodott tüdőnek a tulajdonosa, akinek tüdejét összehasonlították egy egészséges emberével. A kísérletről videó is készült.

A Metro cikke szerint az Észak-Karolinában lévő kórház egyik nővére, Amanda Heller tette közzé a képsorokat, melyen levegőt pumpálnak mindkét tüdőbe, így az extrém mértékű elszíneződés mellett azt is látni, mi a különbség aközött, ha valaki egy egészséges, vagy épp egy rákos tüdővel lélekzik.

A dohányzással nikotint, szén-monoxidot és több ezer más káros anyagot juttatunk a szervezetünkbe. A cikk szerint az Egyesült Királyságban évente 100 ezer ember hal meg a dohányzás okozta károsodásoktól. Az NHS szerint a dohányosok 84 százaléka tudatában van annak, hogy szenvedélyük tüdőrákhoz vezethez. Azonban jó hírük is van a cigarettázóknak, ugyanis a leszokók szervezete képes a regenerálódásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.