Egyszerű módszerrel tarthatjuk frissen a brokkolit: kövessük ezeket a lépéseket

Forrás: Shutterstock -
trükk tárolás brokkoli zöldség
A zöldségek tárolása sokszor okozhat problémát, hiszen nem mindig tudjuk egyben elfogyasztani a megvásárolt mennyiséget, és félő, hogy a maradék elfonnyad, mielőtt felhasználnánk. Ezért osztotta meg egy vlogger a brokkoli eltárolásának egyik legjobb módját.

 A zöldségek nagyon fontosak ahhoz, hogy a szervezetünknek biztosítsuk a megfelelő tápanyagokat és vitaminokat. Sokszor fordul elő azonban, hogy az adott napi menühöz nem használjuk fel a teljes megvásárolt mennyiséget, a maradék pedig a hűtőben vagy a kamrában landol. Hiába tároljuk azonban hűvösebb helyen, az még nem garantálja, hogy kitart addig, amíg újra használni szeretnénk. 

A brokkoli például egy olyan zöldség, amiből gyakran marad, viszont néhány napnál tovább nem tárolható el.

 Szerencsére azonban van olyan trükk, amellyel hosszabb ideig frissen tarthatjuk - a TikTokon osztotta meg egy szakértő az tippjeit.

Ha nem tudjuk azonnal felhasználni a brokkolit, figyeljünk oda a tárolására
Forrás: Fotó / Pixabay

Tanácsa szerint azokat a brokkolifejeket, amiket nem akarunk azonnal felhasználni, mostalanul érdemes a fagyasztóba tennii, ez a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb tárolási és frissentartási módja a brokkolinak. Ő egy külön a zöldségek tárolására gyártott zacskóban tette el, de akkor sem kell megijednünk, ha nekünk nincs ilyen speciális táskánk. Ebben az esetben a mosatlan zöldséget le kell fújnunk egy kis vízzel, beterítenünk papírtörlővel majd egy hálós, újrahasznosítható zacskóba tennünk. 

Ha a brokkolit rózsáira szedve szeretnénk eltenni, akkor viszont alaposan meg kell mosnunk előtte, lehetőleg sós vízben, majd a felesleges szárakat is levághatjuk. Ezután tegyük salátacentrifugába, és áztassuk be ismét, csak most ecetes vízbe, majd öblítsük le a rózsákat és centriugázzuk ki a felesleges nedvességet. Papírtörlővel kibélelt üvegedényben helyezzük be a hűtőbe. 

@thatsaladlady Broccoli is one of the healthiest, most nutritious and versatile ingredients for #saladmaking, cooking and snacking. Here are some super simple ways to prep and store it for maximum freshness and flavor 🥦 #ThatSaladLady #BuildYourBowl #broccoli #mealprep #mealplanning #leafygreen #leafygreens #cruciferousvegetables #salad #salads #saladlover #healthychoices #healthyfood #healthyfoods #healthyeating #eatyourvegetables #saladtiktok #saladsoftiktok ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) - SUNNY HOOD STUDIO

Profi tipp az újhagyma tárolására: ezzel a módszerrel sokáig friss marad

Az újhagyma rendkívül népszerű ízesítője ételeinknek. Előfordul azonban, hogy túl sokat vettünk vagy a kelleténél többet vágtunk fel belőle. Nos, ekkor sem kell kidobni: egyszerű trükkel később is felhasználhatod.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.