Az egyszerű rántotta gyorsan elkészül, laktató, finom, krémes és ízletes, nem véletlenül szertik olyan sokan. Van azonban egy szokatlan hozzávaló, amivel még gazdagabbá tehetjük a rántottát, ami nem a tej vagy a vaj.

Forrás: Shutterstock
Ezzel a szokatlan hozzávalóval lesz gazdagabb a rántotta
A rántotta már önmagában is finom, de ha ki szeretnénk rúgni a hámból, akkor nagyon sok hozzávalóval tehetjük még izgalmasabbá. Tehetünk hozzá különböző zöldségeket, készíthetjük kolbásszal, szalonnával, de akár sajttal, vajjal vagy tejjel is. Szinte csak a képzeletünk szab határt, ám most egy olyan szokatlan hozzávalót javaslunk a rántotta gazdagításához, amivel eddig talán nem próbálkoztál.
Furcsán hangozhat, de a habosabb rántotta elkészítésének kulcsa a majonéz, mivel a benne lévő olajok kölcsönhatásba lépnek a tojásfehérjékkel, amig így megakadályozzák, hogy az étel gumiszerűvé váljon. Négy nagy tojáshoz adjunk egy-két evőkanállal, sózzuk borsozzuk, és már süthetjük is.


