konyhai trükk főtt tojás tojás
A főtt tojást nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk, helyes főzési mód azonban csak egy létezik - állítja egy szakértő.

A főzési időtől függ, hogy mennyire lesz lágy a tojás sárgája. Tény, hogy a legegyszerűbb keményre főzni, akkor nem kell a percekkel trükközni, de ezt is el lehet rontani: ha túl sokáig főzzük, a fehérje gumis lesz. Martha Stewart szerint azonban van egy egyszerű módszer, amivel ez könnyen elkerülhető.

főtt tojás
Ha túl sokáig főzzük a tojást, a fehérje gumis lesz.
Forrás: Shutterstock

"Tanulj meg egy egyszerűmódszert a keménytojás elkészítésére, ez mindig hasznodra lesz, ha tojássalátát vagy egyéb tojásos ételeket készítesz" - írta honlapján Stewart, aki ezzel a módszerrel mindig tökéletes tojást készít. Az mondja, egy dologra kell kiemelten figyelni, a tojásoknak szobahőmérsékletűnek kell lenniük, mielőtt a vízbe tesszük őket.

Így lesz tökéletes a keménytojás

Tegyük a szobahőmérsékletű tojásokat az edénybe, majd engedjünk rájuk hideg vizet. Ezután tegyük az edényt a tűzhelyre, és közepes lángon melegítsük a vizet és a tojásokat forrásig. Ha elkezdett a víz bugyogni, vegyük le a tűzről, és fedjük le a tojásokat. Hagyjuk állni 12 percet. Ha letelt az idő, vegyük ki a megfőtt tojásokat a vízből és öblítsük le őket hideg vízzel, hogy megállítsuk a főzési folyamatot - írja az Express.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.