A sült eper intézménye sokak számára ismeretlen lehet, pedig pár kiegészítővel olyan ízorgiát eredményez, amitől szem nem marad szárazon.
A jó idő beköszöntével legszívesebben egész nap a gyümölcsösben legelnénk, hiszen nincs is finomabb és egészségesebb a friss, lédús gyümölcsöknél. Ha te is hatalmas eper-rajongó vagy, akkor ezt a sült verziós receptet vétek lenne kihagynod, ugyanis a ricottának és a mentának hála egy olyan különleges desszertet kapsz, ami mellett elbújhatnak a dobostorták és krémesek!
-1 kg érett eper
-fél csésze cukor
-4 evőkanál hideg, sótlan vaj 4 darabra vágva
-1 doboz ricotta
-1 marék friss menta
1. Most meg az epreket és távolítsd el a szárukat, majd vágd őket félbe. Forgasd őket a cukorba alaposan, hogy mindenhova jusson.
2. Öntsd a cukrozott epreket egy serpenyőbe, add hozzá a vajat és közepes lángon főzd 3-4 percig, míg a cukor szépen karamellizálódik, közben pedig időnként kevergesd meg. Akkor lesz jó, hogy a karamell és a vaj egy öntetté keveredik.
3. Szűrd le az öntetet egy tálba, az epreket pedig hagyd a serpenyőben és körülbelül még 1 percig pirítsd őket.
4. Kanalazd a ricottát egy tálalótálba, szórd meg a sült eperrel, szórd meg apróra vágott mentával és öntsd mellé a meleg szószt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.