Mielőtt lángra gyúlnál a konyhában: 5 diétás recept, amihez a sütőt sem kell bekapcsolnod

Hőségriadó van, a Nap még este 8-kor is úgy tűz, mintha egy óriási nagyítóval fókuszálná ránk a sugarait valaki. Valószínűleg te is úgy vagy vele ezekben a nyári hónapokban, hogy ha valaki még egyszer azt mondja, hogy „kapcsold be a sütőt”, te valószínűleg azon nyomban zokogva szaladsz a hűtő irányába. De ne aggódj, mert összegyűjtöttünk 5 zseniális, gyors és főzés nélküli vacsoraötletet, amiknek az elkészítése kevesebb, mint 10 perc.
Ha tombol a kánikula, inkább készíts el egyet az alábbi inycsiklandó, pár perc alatt összedobható kajákból.
Fogj egy puha pitát, kend meg tzatzikivel, dobj bele egy marék olívabogyót, feta sajtot, salátát, paradicsomot, uborkát és némi rukkolát. Gondosan feltekered, félbevágod, és kész. Nincs sütés, nincs hőguta, csak a mediterrán ízek.
Egy doboz tonhal, egy érett avokádó, citromlé, lila hagyma, paradicsom, egy kis friss bazsalikom és egy csipet só. Villával összenyomod, kevered, és már kanalazhatod is pirítósra, salátára vagy magában. Hidegen is laktató, ráadásul szuperegészséges.
Caprese újragondolva: szeletelj fel mozzarellát, paradicsomot és őszibarackot, szórd meg bazsalikommal, öntözd meg egy kis balzsamecettel és olívaolajjal. Elképesztően frissítő és meglepően laktató. Aki egyszer kipróbálja, egészen biztos, hogy a rabja lesz.
Nedvesítsd be a rizspapírt, pakolj bele reszelt sárgarépát, uborkát, salátát, tofut, rizstésztát és mentát. Csavard fel, és már lehet is mártogatni a szójaszószba vagy mogyorószószba. A legjobb? Mindenki magának készíti, pont ahogy szereti.
Natúr joghurt, egy kis méz, granola, bogyós gyümölcsök és mentalevél. Ennyi kell egy frissítő nyári vacsorához. Tíz perc alatt összedobod, és úgy érzed majd, mintha egy mediterrán nyaraláson lennél.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.