Egy pohárnyi luxus a csajos estékre: lila espresso martinit kínál most minden menő rooftopbár

Új sztárital a láthatáron! Ez a különleges ízvilágú, lila színű kávékoktél az espresso martini, mely a legtöbb menő városi rooftopbár pultján otthonosan érzi magát. Illata a frissen főzött espresso pörkölt, enyhén kesernyés karakterét idézi, amelyet az ube – a Fülöp-szigeteken honos lila jamgyökér – krémes, vaníliás, kókuszosan édeskés aromája egészít ki. Íze egyszerre ismerős és teljesen új: a kávé komolysága mögött ott bujkál a játékosság; a textúra selymes és telt.
Az espresso martini elnevezés – kicsit becsapósan – nem Martinit tartalmazó kávéra, hanem egy koktélstílusra vonatkozik.
Magának az italnak vodka (vagy rum, esetleg gin) az alapja, és már az 1980-as években is kedvelték a londoni bárokban. A martini szó a pohárformára utal, amiben szervírozzák. A vodka itt azért kap főszerepet, mert semleges íze van, így a kávé és a többi aroma tisztán érvényesül, nem nyomja el őket.
Íme a hozzávalók:
40 ml vodka
30 ml friss espresso
20 ml kávélikőr
15–20 ml ube krém/püré (vagy jamgyökér szirup)
jég
A hozzávalókat shakerben, sok jéggel alaposan felrázzuk, majd leszűrjük egy koktélos pohárba. Díszíthetjük mazsolával, kókuszreszelékkel vagy kávészemekkel.
Az ube, azaz a jamgyökér amellett, hogy látványos, jótékony hatású is. A lila színét adó ún. antocianinok erős antioxidánsok, segíthetnek a gyulladások csökkentésében és védik a sejteket.
Rostban gazdag, támogatja az emésztést, és C-, E-vitaminban, valamint káliumban sem szűkölködik. A luxusélményt ígérő kávékoktél a természet erejét is magában hordozza, lila színe pedig feldob minden csajos estét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.