Legyél te a kerti partik hercegnője, készítsd el Kamilla királyné kedvenc édességét! – RECEPT

Képzeld el magad egy napsütéses délutánon, egy pompás kertben, együtt a barátokkal, egy tökéletes sütemény társaságában. Mi lehetne ennél jobb? Csak az, ha a desszert Kamilla királyné kedvence, a klasszikus brit Victoria sponge cake - némi királyi csavarral.
Bár a királynénak egyszerűen kezdődik a napja egy tál zabpehellyel, a délutánokat általában mindig valami desszerttel zárja. Kamilla királyné imádja a Victoria sponge nevű desszertet, és nem az édes, lekváros verziót favorizálja, hanem a nutellás vagy citromkrémes változatot. Azt, ami egyszerre bohém és elegáns - fedte fel a Tasting Table oldala. A nutellás töltelék mély csokoládéízt ad, míg a citromkrém kissé savanykás frissességgel oldja a tésztát. Ez bizony királyi választás!
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra és két 18 cm-es tortaformát kibélelünk. A lisztet és sütőport átszitáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, cukrot, tojást és vaníliát. Addig keverjük kézzel vagy gépi mixerrel, amíg sima, krémes tészta lesz. Ha túl sűrű, egy evőkanál meleg vizet tehetünk hozzá. A tésztát elosztjuk a két, sütőpapírral bélelt formába, simítjuk és kb. 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Hűtsük ki, majd válasszuk le sütőpapírról. A rétegek közé kenjük a Nutellát vagy citromkrémet. Tejszínhabbal és eperrel még krémesebb a végeredmény. Szórjuk meg porcukorral, és már tálalható is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.