A szlovák milliomosnő kéthetes kórházi kezelésre szorul, ezért nem lehetetett hétfőn elkezdeni ügyének másodfokú tárgyalását.

Alig néhány szék maradt csak üresen Eva Rezesová másodfokú tárgyalásának első, hétfői ülésnapján, ezek közül az egyik azonban épp az volt, amelyen a szlovák nőnek kellett volna ülnie. A bíró azt mondta, április 30-án olyan sajtóhírek jelentek meg, amelyek szerint Rezesová beteg - tudósít az Origo.  

Novák Péter, Eva Rezesová ügyvédjeForrás: MTI/Bruzák Noémi

A bíróság is ezekből a cikkekből értesült erről, ezért igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki a vádlott vizsgálatára. A szakértő hétfőn nyújtotta be szakvéleményét, eszerint indokolt Rezesová gyógykezelése: előreláthatólag két hetet kell kórházban töltenie. A szlovák nő állapota jelenleg nem teszi lehetővé, hogy bírósági tárgyaláson vegyen részt. "Tehát egyszerűen mondom, hogy mindenki megértse: a milliomos is lehet beteg" - foglalta össze a bíró.

A bíróság május 22-én 9 órára tűzte ki a következő ülésnapot. Eva Rezesová az M3-as autópályán okozott karambolt még 2 éve, amelyben négy ember meghalt. Első fokon hat év fogházra ítélték.