Klein Dávidnak még várni a kell a csúcstámadásra

Forrás: sparexpedicio.hu -
hegymászó Mount Everest csúcstámadás oxigénpalack Klein Dávid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mount Everest csúcsára készülő hegymászónak kötélidegekre van szüksége ahhoz, hogy ne viselje meg a várakozás. 

A következő napokban nincs esély arra, hogy Klein Dávid elinduljon oxigénpalack nélkül a csúcstámadásra.

Klein Dávid Forrás: sparexpedicio.hu

"A kínai kötélépítő csapat Zhangmuig (a határvárosig) vonult vissza, május 21-ig nem látnak esélyt a csúcs elérésére, és ezt a mi meteorológiánk is megerősíti" - írta a SPAR Everest Expedíció honlapján közzétett levelében csütörtökön Klein Dávid.

A hegymászó így továbbra is a 4200 méteren fekvő tibeti városban, Tingriben várja, hogy az időjárás kedvezőbbre forduljon.

Marcipánt nyalogatva indul a csúcsra Klein Dávidhttp://www.life.hu/news/20140513-klein-david-hegymaszo-hamarosan-elindul-hogy-meghoditsa-a-mount-everest-csucsat.htmlPár nap és Klein Dávid megindul a csúcsra. A hegymászó elmesélte, milyen trükköket vet be a csúcstámadáskor.News--Klein Dávid tudatos környezetvédőhttp://www.life.hu/news/20140508-klein-david-hegymaszo-nem-szennyezi-a-kornyezetet-mikozben-a-himalaja-csucsat-ostromolja.htmlEgyre nagyobb gondot jelent a szemét a Himaláján, ezért Klein Dávid mindent megtesz azért, hogy ő ne hagyjon ökológiai lábnyomot a hegyen.News--Klein Dávid megúszta a halálos lavináthttp://www.life.hu/news/20140418-klein-david-hegymaszo-meguszt-aa-mount-everest-nepali-oldalan-lezudulo-lavinat.htmlEgy lavina több hegymászót elsodort a Mount Everest nepáli oldalán. Már 13 halott és három eltűnt mászó eddig a szomorú mérleg a 4bakancs Facebook-oldala szerint. Klein Dávid csapatának nincs baja, ők a hegy másik oldalán vannak.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.