A jövő héten is több helyen eshet az eső, de a nyár első napjaiban fokozatosan melegszik a levegő, a hétvégén ismét 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. 

Hétfőn a Dunántúlon több, másutt kevesebb napsütés várható, a Dunától keletre elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-13, a legmagasabb hőmérséklet 19-23 fok között valószínű. Kedd reggelre egyre nagyobb területen kiderül az ég, de helyenként még kialakulhat záporeső, egy-egy zivatar. Szerdán alapvetően napos idő várható. Napközben viszont északkeleten egy-egy zápor, zivatar kialakulhat.Csütörtök délután, este főként a Dunántúlon várható több helyen zápor, zivatar. 

Forrás: MTI

Pénteken eleinte főként nyugaton, majd a középső megyékben is több helyen várható zápor, zivatar, keleten alapvetően napos idő lesz, esőnek kicsi az esélye. Nappal 24-29 fokig melegszik a levegő. Szombaton és vasárnap sok lesz a napsütés, de továbbra is várhatók helyi záporok, zivatarok. Élénk, helyenként erős lesz a szél. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 11-17, a legmagasabb hőmérséklet 26-30 fok között alakul. Vasárnap a minimumhőmérséklet 12-18, a maximumhőmérséklet 27-31 fok között valószínű.