Az öt alapvető tulajdonságot méri Facebook-posztjaink alapján egy új gyorsteszt, amely arra is alkalmas, hogy összevessük magunkat ismerőseinkkel - írja a hvg.hu. Az alkalmazást mi is kipróbáltuk, igazán jó játék.

Új személyiségelemző tesztet készítettek a Pennsylvaniai Egyetem kutatói 75 ezer önkéntes Facebook-posztjainak elemzésével. Ez alapján a Five nevű cég létrehozott egy alkalmazást, amely a Facebookon közzétett posztok kulcsszavaiból kiindulva rajzolja fel a személyiségünket. Így:  

Forrás: Facebook

A teszt a pszichológiában ismert öt alapvető tulajdonságot méri  - nyitottság, lelkiismeretesség, extraverzió, barátságosság és a neurózisra való hajlam -, és ez alapján kiválasztja öt legfőbb jellemzőnket. Facebook-ismerőseink posztjait is gyorselemzésnek veti alá, és azt is megállapítja, hogy közülük kik hasonlítanak ránk a legjobban.

A baloldali hasábban ismerőseink nevére kattintva, majd a jobb felső sarokban a "Compare to me" gombra klikkelve egyenként is megnézhetjük, kivel mennyire vagyunk azonosak - legalábbis a facebookos énünk tekintetében. A program arra is alkalmas, hogy híres emberek személyiségrajzával vessük össze a sajátunkat. Hajrá - itt ti is kipróbálhatjátok!