Csütörtök este, Schumacher távollétében adták át a súlyos síbalesetet szenvedett sportoló elismerését. Vettel elcsukló hangon mondott beszédet érte.

Sport- és társadalmi tevékenységéért tüntették ki Michael Schumachert a német Bambi-díjjal, amelyet tavaly szenvedett életveszélyes sísérülése miatt távollétében menedzsere és jóbarátja, Sabine Kehm vett át – írja a stern.de oldalra hivatkozva a hvg.hu.

Sabine Kehm (középen) átveszi Schumacher Bambi-díjátForrás: AFP/Wolfgang Kumm

A 66. alkalommal megrendezett átadón Sebastian Vettel köszöntötte sporttársát és barátját. "Michael, emberileg és sportban nagy dolgokat értél el, ezt meg szeretnénk neked köszönni" – mondta remegő hangon a 27 éves Forma-1-es versenyző, akit Schumacher családja kért fel a beszédre. Vettel elcsukló hanggal és könnyekkel küszködve vallotta be: nagyon büszke barátjára, és már a gyerekszobája is tele volt 45 éves sporttársa posztereivel.

1-3 évig tartó felépülés vár Schumacherre
A decemberben síbalesetet szenvedett Forma-1-es pilóta svájci otthonában gyógyulgat speciális körülmények között. Felesége bízik benne, hogy jövőre már tolószékben ülhet.