Magyarországon is forgalmazzák azt a bébiételt, amiben Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági hatóság.

Egy svájci gyártmányú bébiételben mutatták ki a veszélyes anyagot. Ezt a gabonapépet Magyarországon már kivonták a forgalomból, de 26 dobozzal eladtak belőle - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Nébih – írja az MTI.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A Nébih közleménye szerint az Alnatura márkajelzésű bio, négymagvas gabonapépet Magyarországon a Drogerie Markt Kft. (DM) üzletlánc forgalmazza. A vállalkozás az érintett tételeket a riasztás után saját hatáskörben azonnal kivonta a forgalomból, majd megsemmisítette azokat.

A négyhónapos kort betöltött gyermekek táplálására szolgáló instant pépből csak 26 dobozzal értékesítettek. Az üzletekben a termékvisszahívásról tájékoztatót helyeztek ki, az érintett terméket a fogyasztók a vásárlás helyére visszavihetik - közölték.

Mennyibe kerülnek a biogyerekek?
Babaételek közül nagyon sokan nem a bio verziót választják, bízva abban, hogy ezeket a készítményeket fokozottabban ellenőrzik - a bio feliratos kis üvegek ráadásul jóval drágábbak is. Ha megtehetjük, természetesen jobb ezeket választani, de saját konyhádban is elkészítheted bio zöldségekből és gyümölcsökből a napi adagot - így olcsóbb, mégis kihagyod a menüből a rovarirtószereket és a műtrágyázott növények alacsony vitamintartalmát - írtuk egykorábbi cikkünkben. A hazánkban kapható gyümölcsök közül ha teheted, válaszd a magyar termékeket, de barackból vagy eperből, melyeken még nálunk is sok vegyszermaradványt találtak, keresd inkább a bio verziót. Minél kevesebb vegyszerrel találkozik ugyanis egy gyermek, annál jobb. A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.