Végleg elárvultak a Gilmore-lányok, hiszen a szeretve tisztelt, haragudva is imádott Richard Gilmore, Rory nagyapja ma végképp lehunyta a szemét.

Az amerikai színész ma reggel, 71 éves korában halt meg egy New York-i kórházban. Herrmann családja a TMZ-nek mondta el, hogy a férfinek agydaganata volt, és majdnem 4 hete feküdt már a kórház intenzív osztályán. Állapota azonban nem javult, és a család döntött úgy, hogy ne tartsák tovább mesterségesen életben.

Forrás: AFP/Phil Mccarten

A Gilmore Girls (Szivek szállodája) sorozatban kétszer is a halál közelébe került, és több hetett töltött a képzeletbeli kórházban, igaz, ott szívbetegséggel küzdött. Lám, az élet happy end nélkül ismételte a történteket - szilveszterkor tudta elengedni a családja. Délceg alakja, erős férfi karaktere rettenetesen hiányozni fog a filmvászonról!

Nemrég megírtuk, hogy a Gilmore-lányok apját játszó Edward Herrmann olyan filmek mellékszereplője volt a sorozat előtt, mint a Kairó bíbor rózsája, Az elveszett fiúk vagy A vasmacska kölykei. Később a Kegyetlen bánásmódból, az Aviátorból és az Oz című börtönsorozatból emlékezhetünk rá. A Szívek szállodája után az Így jártam anyátokkalban volt egy kisebb, de annál fontosabb megjelenése (a Robint és Barney-t összeadni tervező, sajnálatos módon elhalálozó papot játszotta), és szerepelt A férjem védelmében című sorozatban is.

"Barátom, Ed Herrmann volt a legkedvesebb, legeredetibb és legtehetségesebb ember" – írta Twitter-oldalán a halálhírre Lau­ren Graham, aki a Szívek szállodájában a lányát játszotta.  "Megtiszteltetés és öröm volt ismerni őt, az elvesztése pedig borzalmas csapás" - tette hozzá.