"Szorította" új repülőgépe a sztárpilótát, Besenyei Pétert

Forrás: Polesz Ábel -
Red Bull Air Race Besenyei Péter repülőgép műrepülő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Besenyei Péter idei legjobb eredményét hozta a hétvégén: hatodik lett új gépével, amit csak pár napja kapott meg, és amelyben nem érzi magát egyelőre komfortosan. Így a győzelmet átengedte az osztrák Hannes Arch-nak.

A magyar sztárpilóta, Besenyei Péter a verseny előtt viccesen figyelmeztette az ellenfeleket, hogy vigyázzanak, az új géppel jó esélye van a győzelemre! Ennek ellenér a Red Bull Air Race műrepülő-világbajnoki sorozat budapesti versenyén csak a hatodik lett, igaz ez az idei legjobb eredménye. A műrepülő bajnoknak ugyanis még nem sikerült kellően összecsiszolódnia új repülőgépével, amivel a verseny előtt összesen két órát töltött csak a levegőben. Ez viszont pont arra volt elég, hogy megtapasztalja, „szorítja" a gép. Mivel a gép ülése kicsi és így nehéz vezetni, a következő verseny előtt kissé átalakítják Besenyei méreteire, aki saját házában látta vendégül a verseny előtt az összes pilótát.

Forrás: Polesz Ábel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.