Készülj: zápor, zivatar és erős széllökések várhatók augusztus 20-án

Forrás: Thinkstock -
zivatar zápor Szél augusztus 20. tűzijáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne emlékezne arra a bizonyos 2006-os augusztus 20-ai tűzijátékra, illetve az akkor hirtelen jött óriási viharra? Azóta mindenki nagyítóval figyeli az időjárási előrejelzéseket erre a napra. Mi most eláruljuk, milyen időre számíthatunk a fővárosban. 

Csütörtökön, augusztus 20-án is lehet még eső, zápor, helyenként esetleg zivatar a nyugati, a déli és a keleti határhoz közeli területeken, csak helyenként lehetnek hosszabb napos időszakok. Élénk, helyenként erős lesz a szél. A frissebb hajnalokat követően napközben 18-26°C várható.

Forrás: Thinkstock



Pénteken már több napsütésre van kilátás, de a Dunától keletre helyenként egy-egy futó zápor még kialakulhat. Helyenként élénk lehet az északias szél. A friss hajnalt követően 21-26°C várható.

Szombaton a napos időszakok mellett helyenként záporok, esetleg zivatarok kialakulhatnak, de vasárnap már az ország nagy részén a napsütés lesz a jellemző. A friss hajnalokat követően szombaton 19-26°C, vasárnap már 23-28°C várható - írja az Időkép.

Döbbenetes fotókon a vihar utáni Budapesthttp://www.life.hu/news/20150817-dobbenetes-fotokon-a-vihar-utani-budapest-elhagyott-eltort-esernyok.htmlOrszágszerte számos helyen okozott károkat a vasárnap érkezett vihar. Több helyen, köztük a fővárosban jelenleg is dolgoznak a tűzoltók. De a viharnak áldozatai is voltak. Mutajuk őket. NewsOrigoÍme, a világ leghosszabb repülőútja: már nem a Dallas-Sydney útvonal tartja a csúcsothttp://www.life.hu/news/20150814-ime-a-vilag-leghosszabb-repuloutja-az-emirsegbol-panamarvosba-tehat-mar-nem-a-dallas-sydney-utvonal.htmlA világ leghosszabb, 17 és fél órás kereskedelmi légi útvonalán repül az Emirates légitársaság Dubaj és Panamaváros között közlekedő járata - írja az MTI. NewsOrigoMegdőlt a 70 éves melegrekord Budapestenhttp://www.life.hu/news/20150814-megdolt-a-70-eves-melegrekord-budapesten-augusztusban.html1946. augusztus 13-án 37,4 fokot mértek a fővárosban, ezt 0,4 fokkal meghaladja a csütörtökön regisztrált rekordhőmérséklet. NewsThinkstockJön! Jön! Jön! Nyakunkon a lehűléshttp://www.life.hu/news/20150813-kiderult-hogy-hamarosan-jon-a-lehules-a-nagy-kanikula-utan.htmlAz Időkép előrejelzése szerint az esős hétvége után lesz némi lehűlés, vége lehet az afrikai forróságnak.NewsOrigoLelketlen albínókutya: íme, a 2017-es vizes vb kabalapulija http://www.life.hu/news/20150812-lelketlen-albinokutyanak-titulalta-a-sportsgrid-a-2017-vizes-vb-kabalapulijat-ami-hatalmas.htmlÚgy tűnik, hogy lassan az egész világ a 2017-es vizes vb kabalapuliján röhög. Mutatjuk, miért.NewsOrigoVajda Attila olimpikon: "a kajak-kenu egy tiszta sport"http://www.life.hu/news/20150806-vajda-attila-kucsera-gabor-kapcsan-a-kokainozasrol-es-doppingolasrol-beszel.htmlMélyen megrázott mindenkit, amikor kiderült: Kucsera Gábor is érintett a kokain-botrányban. Ennek kapcsán Vajda Attila olimpikonnal beszélgettünk.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.