Vonattal a reptérre? 2020-ig ne is álmodj róla!

Forrás: MTI/Jászai Csaba -
látogató sérülékenység költségvetés baleset vonat Liszt Ferenc repülőtér közlekedés Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyelőre az 1-es terminálig lehet vonattal eljutni, majd buszra kell átszállni Ferihegy 2 eléréséhez, ám most egyre valószínűbb, hogy megvalósul a Liszt Ferenc repülőtér kötött pályás kapcsolata.

A Budapest Airport tavaly megdöntötte 9 milliós utasrekordját, és minden valószínűség szerint meglesz a 10 milliomodik látogató is – írja az Origo. Így egyre indokoltabbá válik megoldani a repülőtér és a belváros közötti egyszerű közlekedést.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2b Terminálja Forrás: MTI/Jászai Csaba

A reptér elhelyezkedése kiváló, Európa fővárosainak többsége esetében nagyobb távolságról kell az utasoknak bejutniuk a városba, de a közlekedési összeköttetés sérülékeny:

ha baleset történik a ferihegyi gyorsforgalmin, máris lekésheti bárki a gépét.

Vonat ugyan közlekedik, de át kell szállni az 1-es terminálról buszra, ami kiviszi az embereket a repülőtérre. A Liszt Ferenc repülőtér 2-es termináljáig járó vonat a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban készülhet el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.