1964 óta minden évben megrendezik azt a fotóversenyt, amit a londoni Nemzeti Történeti Múzeum szervez, és indít fiataloknak. Tavaly egy 9 éves spnayol kisfiú lett a nyertes, aki azóta beindította saját fotós karrierjét. 

2014-ben az Év Fiatal Természetfotósa díját vehette át, ma már saját kiállításokat rendez. A 9 éves Carlos Perez Naval még tavaly nyerte meg a megmérettetést, ami a korát nézve hatalmas teljesítmény. A szülei folyamatosan járják a világot, így viszonylag könnyű dolga van abban, hogy minél több országot, és tájat szemügyre vehessen. Sőt, tavaly nem mástól, mint Katalin hercegnőtől kapta meg a díjat. Azóta saját weboldallal is rendelkezik, ahol rendszeresen fotókkal, és videókkal örvendezteti meg a követőit. 

Carlos Perez Naval és Katalin hercegnő a tavaly megrendezett díjátadónForrás: AFP/Arthur Edwards

A kisfiú 4 éves korában kezdett el fotózni, akkor még egy kompakt fényképezőgéppel. A kezdetekkor még a kertben készített fotókat, amiken főként állatok szerepeltek. Mikor a családja látta, hogy mennyire szereti csinálni ezt a dolgot, kapott egy profi felszerelést. Azóta Carlos bármerre is utaznak, fotók tömkelegét készíti a látottakról. Ma már saját weboldallal rendelkezik, ahol számtalan saját fotóval és videóval örvendeztetei meg a követőit.