A sorozat egyik legnépszerűbb karakterét megformáló Emilia Clarke nyerte el a GQ magazin "Az év nője" elismerését. A színésznőnek pedig még egy vicc, és egy szép gesztus is futotta az erejéből köszönőbeszédében.

A GQ magazin minden évben megrendezett díjátadóján Emilia Clarke győzedelmeskedett "Az év nője'" kategóriájában. A Trónok harca színésznője frappánsan köszönte meg a díjat.

Forrás: AFP/Jason Merritt

"Igazi megtiszteltetés, hogy ez a sok tehetséges, jóképű férfi mind elismer engem. Be is kapcsolom a Tindert. Én vagyok Baby dragon mama, ha esetleg valakit érdekel" - viccelődött a jelenleg szingli Emilia. Később azért komolyra fordította a szót:Azok igazán az év női, akik most azért küzdenek, hogy otthont találjanak. Őket nagyra értékelem, és mindenben segítem - tette hozzá később a sztár, aki korábban maga vallotta be, hogy elsírta magát a Trónok harca fináléján.

Királynők és kurtizánok - beindultak a Trónok harca hősnői
A női sors Westeroson cseppet sem leányálom: minden idők tán legnagyobb szabású televíziós szériájának műfaja ugyan történelmi fantasy, de ez a kosztümös fantáziavilág kegyetlen kihívásokat állít a benne élők, különösen a nők elé. A Life.hu korábban ITT írt arról, milyen típusú karakterek képviselik a szebbik nemet a Trónok harcában - no és mit tudhatunk az alakítóikról?