Uhrin Benedek egyedül maradt fogyatékos fiát, Attilát állítása szerint nem hivatalos gondozója hatalmas adósságba sodorta. A férfi feljelentést is tett.

Bár a hivatalos gyámot a bíróság csak mostanában jelöli ki, a rokkant Attila egy partnerkereső oldalon rátalált egy nőre. Korábban mindketten elégedetten nyilatkoztak, de azóta, a Blikk információi szerint elmérgesedett köztük a helyzet. 

Forrás: MTI/Nándorfi Máté

„Nyáron az asszony megismerkedett egy férfival, ugyanis abban egyeztünk meg, hogy csak testvérként gondoskodik rólam, takarít, főz, bevásárol, cserébe az egyik szobát megkapja. Nem szállt be a rezsibe, hiába dolgozott, arra hivatkozott, hogy bankhitelét fizeti” – magyarázta a lapnak Attila, aki elfogadta ezt, hiszen gyámolította az asszony, amíg meg nem ismerkedett az illetővel, akivel rábeszélték a szellemileg is korlátozott Attilát, hogy vegyen fel kölcsönt. 

„Azt mondta: személyszállítással akar foglalkozni, kocsikat vesz, de kellene még pénz. Ha kisegítem, a jól jövedelmező üzletből heti ötvenezres zsebpénzt ad. Elhittem, s felvettem a pénzt, amit oda is adtam nekik. Aztán elvittek egy mobilszolgáltatóhoz, ahol három kétszázezer forintos készüléket vetettek velem a sofőröknek. Még ekkor sem gyanakodtam, mert egyszer valóban kaptam ötvenezer forintot” – sopánkodott Attila, aki akkor lepődött meg, amikor kiderült, hogy 650 ezer forintos tartozása van. Emellett a bankhitele kamatokkal együtt egymillió forintot tesz ki. 

„A 16 ezer forintos részleteket a nyugdíjamból vonják, a telefontartozást is fizetnem kell, ezért újabb kölcsönre kényszerültem a közüzemi számlák miatt. Nem árulom a lakásomat, mégis vevők jártak a házban, míg a férfi elcsalt magával egy délután. A gondnok hívott rendőröket” – sorolta Attila, miért tett feljelentést. 

Az önkéntes „gyámolító" asszony a lap információi szerint most is a lakásában él, de már nem segít, sőt lelépési pénzt kér Attilától.

Eltemették Uhrin Benedeket
Ahogy a Life.hu is megírta, hosszú betegeskedés után, életének 93. évében elhunyt Uhrin Benedek. Fia - apja halála után - az anyagi biztonságát is elvesztette, így fogalma sem volt, miből temeti el szeretett édesapját. Olvasd el a Life.hu cikkét!