Milliós adósságba hajszolta gondozója Uhrin Benedek fiát

Forrás: MTI/Nándorfi Máté -
millió adósság gondozó fogyatékkal élők Uhrin Benedek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Uhrin Benedek egyedül maradt fogyatékos fiát, Attilát állítása szerint nem hivatalos gondozója hatalmas adósságba sodorta. A férfi feljelentést is tett.

Bár a hivatalos gyámot a bíróság csak mostanában jelöli ki, a rokkant Attila egy partnerkereső oldalon rátalált egy nőre. Korábban mindketten elégedetten nyilatkoztak, de azóta, a Blikk információi szerint elmérgesedett köztük a helyzet.

Forrás: MTI/Nándorfi Máté

„Nyáron az asszony megismerkedett egy férfival, ugyanis abban egyeztünk meg, hogy csak testvérként gondoskodik rólam, takarít, főz, bevásárol, cserébe az egyik szobát megkapja. Nem szállt be a rezsibe, hiába dolgozott, arra hivatkozott, hogy bankhitelét fizeti” – magyarázta a lapnak Attila, aki elfogadta ezt, hiszen gyámolította az asszony, amíg meg nem ismerkedett az illetővel, akivel rábeszélték a szellemileg is korlátozott Attilát, hogy vegyen fel kölcsönt.

„Azt mondta: személyszállítással akar foglalkozni, kocsikat vesz, de kellene még pénz. Ha kisegítem, a jól jövedelmező üzletből heti ötvenezres zsebpénzt ad. Elhittem, s felvettem a pénzt, amit oda is adtam nekik. Aztán elvittek egy mobilszolgáltatóhoz, ahol három kétszázezer forintos készüléket vetettek velem a sofőröknek. Még ekkor sem gyanakodtam, mert egyszer valóban kaptam ötvenezer forintot” – sopánkodott Attila, aki akkor lepődött meg, amikor kiderült, hogy 650 ezer forintos tartozása van. Emellett a bankhitele kamatokkal együtt egymillió forintot tesz ki.

„A 16 ezer forintos részleteket a nyugdíjamból vonják, a telefontartozást is fizetnem kell, ezért újabb kölcsönre kényszerültem a közüzemi számlák miatt. Nem árulom a lakásomat, mégis vevők jártak a házban, míg a férfi elcsalt magával egy délután. A gondnok hívott rendőröket” – sorolta Attila, miért tett feljelentést.

Az önkéntes „gyámolító" asszony a lap információi szerint most is a lakásában él, de már nem segít, sőt lelépési pénzt kér Attilától.

Eltemették Uhrin Benedeket

Ahogy a Life.hu is megírta, hosszú betegeskedés után, életének 93. évében elhunyt Uhrin Benedek. Fia - apja halála után - az anyagi biztonságát is elvesztette, így fogalma sem volt, miből temeti el szeretett édesapját. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Som Lajos: "Mozgássérült lettem, alig bírok lépcsőn felmenni a harmadik emeletre"http://www.life.hu/sztarok/20151002-som-lajos-a-piramis-egykori-tagja-nem-tudja-fizetni-az-ellatasat-kilatastalan-helyzetbe-kerult.htmlSom Lajosnak nem telt éppen vidáman 68. születésnapja csütörtökön. A Piramis egykori basszusgitárosa ugyanis nagyon nehéz helyzetbe került. TV + Sztárok--Bréking! Kulcsár Edina újabb tévéműsort kapotthttp://www.life.hu/sztarok/20151004-kulcsar-edina-szepsegkiralyno-ujabb-musort-kapott-es-vamos-erika-oldalan-vezeti-majd-a-testor.htmlEgészségmegőrző műsorban kapott műsorvezetői feladatott a szépségkirálynő, akinek ezzel minden álma valóra vált. TV + Sztárok--Csodás produkciója ellenére kiesett a Sztárban sztárból Bebehttp://www.life.hu/sztarok/20151004-csodas-produkcioja-ellenere-kiesett-a-sztarban-sztarbol-bebe.htmlRengeteg nagyszerű produkciót láthattunk a TV2 Sztárban sztár című műsorának második adásában. Egy valakinek persze most is búcsúznia kellett. TV + Sztárok--Imádjuk Gáspár Lacit! Nálunk ő nyerte a Sztárban sztárthttp://www.life.hu/sztarok/20151004-gaspar-lacit-a-tv2-sztarban-sztar-adasaban-tokeletesen-utanozta-michael-jacksont-majka-karomkodott.htmlAz átváltozóműsor vasárnapi adásában, hatalmas kihívás elé érkezett az énekes, akinek Michael Jacksont kellett színpadra varázsolnia. És megoldotta! Majka pedig nem bírta ki káromkodás nélkül! TV + Sztárok--Peter Srámek túlszolizott Delhusa Gjon letthttp://www.life.hu/sztarok/20151004-peter-sramek-a-tv2-sztarban-sztar-szereploje-tulszolizott-delhusa-gjon-lett.htmlEmbert próbáló feladatot kapott az énekes a Sztárban sztár adásában, akit aztán Majka próbált meg kellemetlen helyzetbe hozni az értékelésnél. TV + Sztárok--Helyke cickók, gyantázott láb: Szőke diszkókirálynővé vált Csonka Andráshttp://www.life.hu/sztarok/20151004-csonka-andras-szoke-diszkokiralynove-valtozott-a-sztarban-sztarban.htmlA Life.hu sztárszerzője igazán különleges produkciót adott elő vasárnap este a TV2 Sztárban sztár című műsorának második alkalmával. És még azt is hagyta, hogy legyantázzák a lábát. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.