Louise Cannon vakvezető kutyája segítségével szeretett volna bevásárolni egy liverpooli szupermarketben, a 34 éves nőt azonban rendkívül megalázó módon utasította ki az üzletből a biztonsági őr.

Kiutasították a látássérült Louise Cannont egy liverpooli szupermarketből vakvezető kutyája miatt – írja a Daily Mail. A 34 éves asszony 12 éves unokahúgával érkezett az üzletbe bevásárolni, amikor a biztonsági őr kiabálni kezdett vele, amiért a szabály ellenére bevitte magával a németjuhászt. 

A kép illusztráció.Forrás: Thinkstock

Mindenki minket nézett, nagyon megalázó és kínos volt. A biztonsági őrök azért vannak, hogy megvédjenek, nem azért, hogy megfélemlítsenek – emlékezett vissza a történekre az önkéntesként dolgozó Louise, aki ezután arra kérte a biztonsági őrt, keresse meg a boltvezetőt, hogy beszélhessen vele. Az üzletvezető később bocsánatot kért az incidensért, amelyet azzal magyarázott, hogy a biztonsági őr nem az Egyesült Királyságból származik, nincs tisztában a brit törvényekkel. Valóban sajnáljuk, nem volt elfogadható, ahogyan a biztonsági őrünk kezelte a helyzetet.Kollégánk nem az Egyesült Királyságból való, nem tudta, hogy a vakvezető kutyák bejöhetnek az üzletbe" – mondta el a szupermarket szóvivője a Daily Mailnek.