6 éven át nem járt be dolgozni, és senki sem vette észre

Forrás: Getty Images/Fuse -
munkahely Spanyolország közalkalmazott munkaerő dolgozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Joaquin Garcia spanyol közalkalmazottat hosszú munkaviszonya miatt kitüntetésben akarták részesíteni, ekkor derült fény a tényre, hogy a 69 éves férfi immár több éve nem is járt be a munkahelyére.

Joaquin Garcia a spanyol Cadiz város szennyvíztisztító üzeménél töltött be közalkalmazotti állást, feladata a szennyvíztisztító telep felügyelete volt - írja a Daily Mail.

A kép illusztráció. Forrás: Getty Images/Fuse

A 69 éves férfit hosszú munkaviszonya miatt akarta kitüntetni a cége - ekkor derült ki, hogy Garcia legalább 6 éve nem is járt a munkahelyén, miközben a fizetését minden hónapban megkapta. A férfit a bíróság egy éves nettó jövedelme, vagyis 27 ezer euró visszafizetésére kötelezte, Garcia azonban fellebbezett.

Munkatársai szerint Garcia néha bejárt az irodába, igaz, nem a munkaidőben. A vízmű a helyi hatóságokat hibáztatja azért, hogy Garcia távollétét nem vették észre, a helyi hatóságok szerint azonban mindez a vízmű felelőssége volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.