Néhány nappal ezelőtt a Belga zenésze, Sickratman a nyilvánossághoz fordult segítségért. A Facebookon tette közzé nehéz anyagi helyzetét, a számláján pedig több millió forint gyűlt össze. Példája ragadós lett. Egy nehéz sorsú férfi után most egy újabb zenész követte példáját. 

Ahogy korábban mi is megírtuk, Paizs Miklós, a Belga zenésze a közösségi oldalán kért segítséget, miután elmondása szerint 162 forintja maradt a hónap végéig. A poszt sikeresnek bizonyult, hiszen körülbelül másfélmillió forintnyi adomány gyűlt össze a bankszámláján. Persze Miklós nagyon meghatódott az összeg láttán, és így reagált rá: "Ennyi pénzem még sose volt. Ösztöndíjnak veszem. Bűntudat nélkül fogok művészeti tevékenységet végezni. Köszönöm a lehetőséget, és többet ne küldjetek."

Forrás: Kékes Szaffi

A történtek után újabb bejegyzés került nyilvánosságra, méghozzá egy fiatal mozgássérült férfitól, aki a zenész sikerén felbuzdulva tette közzé írását a világhálón: "Pénzt kunyerbálok, mint Sickratman. Eddig azt gondoltam, hogy ez gáz, ez ciki, de egy jelentős művész példáján felbuzdulva gondoltam, megpróbálom én is" - kezdte Győri a posztját, amelyet már több ezren meg is osztottak.

Pénzt kunyerbálok, mint SICKRATMAN. Eddig azt gondoltam, hogy ez gáz, ez ciki, de egy jelentős művész példáján...

Közzétette: Gábor Győri – 2016. február 26.

Pár nappal ezelőtt pedig a Korai Öröm-énekese, Vécsi Tibor kezdett koldulásba a közösségi oldalán:

FONTOS!!!Mindazonáltal közölném Veletek, azért is lettem fb tulajdonos, hogy előttem szóló kollégám PM sikerén...

Közzétette: Tibor Vécsi – 2016. március 1.
A kommentelők így reagáltak a történtekre
A munka az egy dolog, de a pénzt be is kell osztani. Jó pár hasonló ismerősöm van, akiknél nem félek, hogy valaha meggazdagodnak. Sajnos akkor kell észnél lenni, mikor egy kis pénz áll a házhoz, és nem költekezni felelőtlenül....

Ha 162 Ft van a zsebemben, akkor nem nézem, hogy mihez értek, hanem elhúzok az helyre, ahol munka van!!! Gyárban mindig van felvétel, 8 osztállyal bárkit felvesznek, aki meg tud különböztetni egy százas szöget a déli busztól! Szerintem a koldulás még a lopásnál is alávalóbb dolog!