Tizenegy diák került kórházba hétfőn. A pécsi gyermekklinika tájékoztatása szerint a diákok "megnyugtató állapotban" vannak.

Klórgáz miatt lett rosszul 11 tanuló a Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolában. A délelőtti kémiaórán kísérleteztek az anyaggal, ami után többen köhögtek, illetve torokkaparásra panaszkodtak - közölte Király Istvánné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ komlói tankerületének igazgatója. 

Képünk illusztrációForrás: West Leigh

A diákoknak azonnali orvosi ellátást biztosítottak, majd a mentőorvos javaslatára a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájára szállították őket megfigyelésre. Az eset miatt belső vizsgálatot indítottak. A tizenegy diák mindegyike "megnyugtató állapotban van".A tünetek nem ismétlődtek, egyiküket már hazaengedték. Az iskolások klórgázfejlesztési kísérletben vettek részt és a gázba beleszagolva nyálkahártya-irritációból származó tüneteteket - köztük orrfolyást, hányingert, egy esetben hányást - produkáltak. A kórházba került diákok között két asztmás gyermek is van, de ők is jól vannak, 24 órán belül várhatóan minden komlói iskolást haza tudnak engedni.