A napokban múlt tizenegy éve, hogy a világsztár meglehetősen őrült módon fejezte ki akkori barátnőjéhez, későbbi feleségéhez, jelenlegi exnejéhez, Katie Holmeshoz fűződő érzelmeit. Tudjuk, a szerelem bolonddá tesz, de ennyire?!

Tom Cruise nyilvános megőrülését a nevezetes kanapés esethez szokás kötni, amikor a színész 2005. május 23-án a The Oprah Winfrey Show-ban járt, hogy filmjét, a Világok harcá-t promotálja.

Nem túlzás kijelenteni, hogy Tom Cruise szó szerint ugrált az örömtől, amikor

akkori szerelmére Katie Holmesra terelődött a szó. 

„Teljesen elment az esze, totál kész van. Ezt a fiút elvesztettük” – kommentálta az eseményeket Oprah Winfrey.

A műsorvezető akkor még nem is tudta, hogy milyen igazat mondott, hiszen akkor kezdődött a sztár nyilvános megőrülése, és

ettől teljesen megváltozott a világ róla alkotott képe. 

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide picture alliance/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

Még ugyanebben az évben történt, hogy a sztár nekiment Brooke Shieldsnek, mert a színésznő bevallotta, hogy szülés utáni depressziója tüneteinek enyhítésére antidepresszánsokhoz nyúlt.

Nem sokkal ezután pedig a The Today Show műsorvezetőjével, Matt Lauerrel vitatkozott: Cruise nemes egyszerűséggel

a pszichiátria egész tudományának létjogosultságát vitatta.

2012-ben, amikor a színész és Katie Holmes házasságának vége szakadt,  a következő lépéseként Cruise összeveszett Leah Reminivel, a Férjek gyöngye című sorozatból ismert színésznővel, aki a szcientológiai egyház egykori tagjaként írt könyvében nemcsak az egyház visszásságairól, hanem

személyesen a színészről és családjáról is lerántotta a leplet.

Tom Cruise és Katie Holmes 2012-benForrás: AFP

Valószínűleg Cruise ámokfutásának még nincs vége, ugyanis hamarosan a floridai Clearwaterbe költözik, ami a szcientológiai egyház központja.