A Nagy Duett egyik legkiemelkedőbb párosa Péter Szabó Szilvi és a TV2 híradósa Pachmann Péter. A tévés azt állítja, a zenés műsor hozta meg számára a valódi népszerűséget, de beszélt magánéletről, munkáról is. 

"Ha azt a sok munkát és időt nézem, amit három hónap alatt beletettünk, akkor az lenne a legnagyobb ajándék a kaland végén, ha sikerülne. De nem ez a fô cél" - nyilatkozta A Nagy Duettel kapcsolatban. "19 vagyok képernyőn, 19 évet kellett várnom, hogy az emberek meg merjenek szólítani, köszönjenek az utcán. Hallottam legendákat arról, hogy Németh Lajost lépten-nyomon megállítják, és megkérdezik tőle: milyen lesz az idő. Engem a mogorva híradóst sosem mertek megszólítani" - tette hozzá Pachmann, és bevallotta, nagyon jólesik neki, hogy kedvelik. 

Pachmann PéterForrás:TV2

Pachmann Péter a Bors interjújában arról is beszélt, hogy teljesen jól kijön az új kollégáival Gönczi Gáborral és Marsi Anikóval. "Itt mindig mozog minden. Volt egy tulajdonosváltás, ami miatt jobban reflektorfényben vagyunk, de semmi több. A média világa folyamatosan változik, mindig is jöttek-mentek a kollégák, csak most minden egyes apró dologból újsághír lesz" - vélekedik a TV2-nél kialakult helyzetről. 

A híradós nem tagadja, a gyerekei és a szerelem nagyon fontos szerepet töltenek be az életébe. "Szerelem nélkül nem lehet élni. A szerelem nagyon fontos mankó, ami segít túlélni. Ha szerelmes vagy, mindenben jobban teljesítesz. Lehet, hogy a Duett is ezért megy ilyen jól!" - vélekedik.