lövöldözés melegbár túszdráma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább húsz halálos áldozata van annak a lövöldözésnek, amely a floridai Orlando egyik melegbárjában történt vasárnap hajnalban. A fegyveres is halott. A rendőrség terrorcselekményként kezeli az esetet.

A rendőrség megerősítette, hogy legalább húsz halálos áldozata van a lövöldözésnek és túszejtésnek, és életét vesztette a fegyveres is. Azt nem közölték, hogy utóbbi hogyan halt meg - írja cikkében az Origo.

John Mina, a város rendőrfőnöke azt is elmondta, hogy legalább 42 embert vittek kórházba - jelentette az AP. Korábban a BBC is beszámolt arról, hogy a lövöldöző túszokat ejtett. Ezt támasztottaa alá az NBC News jelentése arról, hogy egy túsztárgyaló érkezett a helyszínre.

Az orlandói rendőrség a Twitteren szólított fel mindenkit, hogy maradjon távol a Pulse Nightclub környékéről. Tweetek szerint a lövöldöző elbarikádozta magát a bárban. Egyes bejegyzések már akkor is arról szóltak, hogy sok a halott, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.

Az Orlando News helyszínen lévő tudósítója úgy értesült, hogy a fegyveres robbanószerekkel megpakolt mellényt visel. Az Orlando Sentinel arról számolt be, hogy több tucatnyi rendőr- és mentőautó van a helyszínen, és több sebesültet már kórházba is szállítottak.

A tűzoltóság mozgósította a tűzszerészeket, és a helyszínre rendelték a veszélyes anyagok kezeléséért felelős egységeket. A közelben van egy kórház, amelyet kutyás egységek vizsgálnak át egy teljes katonai felszerelésbe öltözött parancsnok vezetésével.

A kórház később bejelentette, hogy több embert is kezelnek lőtt sebekkel.

Helyi idő szerint hajnal ötkor a rendőrök végre is hajtottak egy irányított robbantást.

Két napon belül egyébként ez volt a második lövöldözés Orlandóban: péntek este itt lőtték agyon a The Voice című tehetségkutató műsorban feltűnt fiatal énekesnőt, Christina Grimmie-t, aki épp aláírásokat osztogatott egy koncertje után - kevesebb mint 5 kilométerre a melegbártól.

Robbanás rázta meg a sanghaji nemzetközi repteret: Többen ember megsérült!http://www.life.hu/news/20160612-robbanas-razta-meg-a-sanghaji-repteret-tobb-ember-is-megserut.htmlTöbben megsérültek, amikor robbanás történt a sanghaji nemzetközi reptéren. Valószínűleg petárdák robbantak fel, de van olyan sajtóhír, miszerint házi készítésű robbanóanyag volt. NewsThinkstockHullanak a katonák II. Erzsébet születésnapi ünnepségénhttp://www.life.hu/news/20160612-ii-erzsebet-brit-kiralyno-szuletesnapi-unnepsegen-hullanak-a-katonak.htmlSzombaton a II. Erzsébet brit királynő 90. születésnapjára tervezett parádét vezényelték le Londonban, ám a műsort egy váratlan esemény szakította félbe. Egy katona ugyanis kidőlt a sorból. News--Élő adásban verték fejbe a riporternőt: videó az esetről! http://www.life.hu/news/20160612-elo-adasban-bantalmaztak-egy-riporternot-tobbszor-is-megutottek-video-az-esetrol.htmlIris Delgado élő műsorban kapott pár durva ütést a fejére. Az adást azonnal megszakították, és a tévést kórházba szállították. News--Leitatták, majd szexuálisan zaklattak egy kislányt Nyíregyházán http://www.life.hu/news/20160612-szexualis-eroszak-nyiregyhazan-egy-kislanyt-zaklatott-tobb-fiatalkoru-leitattak.htmlMolesztált és gyalázott egy öntudatlan gyereket öt tizenéves fiú Nyíregyházán. Az esetről videó is készült, melyet aztán fel is tettek az internetre. NewsThinkstockMegerőszakolta, majd megölte 15 éves randipartnerét egy férfi http://www.life.hu/news/20160612-megeroszakolta-es-egy-teglaval-megolte-15-eves-randipartneret-egy-ferfi-amerikaban.htmlKayleigh Haywood pár hét beszélgetés után találkozott a 29 esztendős Stephen Beadmannel. Bár a férfi először kedvesnek tűnt, a lánynak mégis az életébe került a netes ismerkedés. News--767 millió volt a tét az ötös lottón: Ezekkel a számokkal nyerheted meg a zséthttp://www.life.hu/news/20160611-az-otos-lotton-767-millio-volt-a-tet-ezekkel-a-szamokkal-nyerheted-meg-a-zset.htmlA 2016-ban a 23. játékhéten 767 millió forintért lehetett játszani. Vajon News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.