Rendőrök menekítettek ki embereket egy bevásárlóközpontból szombaton egy fegyveres rablás idején a belga fővárostól, Brüsszeltől mintegy 60 kilométerre délre fekvő Chatelineau településen - jelentette a helyi sajtó.

Egy ékszerboltba három álarcos támadó legalább egy Kalasnyikov gépkarabéllyal behatolt. A rendőrség több tucat embert kísért ki az épületből, akikben az ékszerbolti üvegvitrinek betörésének robaja azt a képzetet keltette, mintha lövések dördültek volna el - mondta Eric De Brabander rendőrfelügyelő.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Korábban Daniel Vanderlick polgármester az RTL televíziónak azt mondta, hogy Kalasnyikov gépkarabélyból lövéseket adtak le a támadók. Eric De Barbander rendőrfelügyelő cáfolta a közlést, és az RTL-nek azt mondta, hogy a Kalasnyikovból nem adtak le lövéseket. Senki nem sérült meg, és a rablók kereket oldottak - tette hozzá. A rendőrség nem tett említést arról, hogy az incidensnek lenne iszlamista vonzata. Idén márciusban Brüsszelben 32 ember meghalt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet támadásában. A helyi rendőrség és a szövetségi ügyészek egyelőre nem szólaltak meg az ügyben.