Az elmúlt években egyre több híresség vállalta fel a nyilvánosság előtt, hogy a saját neméhez vonzódik. Az ilyen bejelentések sokszor elősegítik a másfajta szexuális irányultsággal élő emberek elfogadását. Íme öt sztárhölgy, akinek nagy valószínűséggel akadt már valamilyen "kalandja" más nőkkel. 

Jodie Foster

Az 53 éves színésznő a karrierje során gondosan ügyelt arra, hogy csak annyit mutasson meg magából a világnak, amennyit feltétlenül szükséges. A sztár figyelt magánélete védelmére, ezért is lepett meg mindenkit még 2013-ban, amikor a Golden Globe-gálán mondott beszédében leszbikusságáról és édesanyja betegségéről vallott.

Forrás: Northfoto

Ez egy nagy vallomás lesz ma este. Korábban csak közeli barátaimnak, a családomnak, majd később néhány kollégámnak beszéltem erről" – mondta akkor a sztár, aki ezután név szerint beszélt élete egyik legnagyobb szerelméről. Foster és Cydney Bernard két kisfiút fogadott örökbe, és bár azóta elváltak útjaik, ma is közösen nevelik őket. A színésznő azóta új szerelemre talált: kevesebb mint egy év együttlét után elvette barátnőjét, Alexandra Hedisont. 

Kristen Stewart

Az Alkonyat-filmek sztárja hosszú éveken át főleg férfiakkal létesített kapcsolatot. Robert Pattinsonnal közel négy évig alkottak egy párt, amikor egy megcsalásos botrány miatt különváltak útjaik. A 26 éves színésznőnek egy nagyon jó barátnője, bizonyos Alicia Cargile segített túljutni a fiún.

Forrás: Northfoto

A világsztár jelenleg se veled, se nélküled kapcsolatban él asszisztensével, ám legutóbb arról szóltak a hírek, hogy összejött Cara Delevingne exével, St. Vincenttel. "A dolgok megváltoztak, és nem csak bennem. Most már elfogadhatunk új dolgokat, hogy végre minden csodás legyen" nyilatkozta nemrég a színésznő az Elle magazinnak. 

Ellen Page

A 29 éves sztár 2014-ben egy meleg fiataloknak szóló Las Vegas-i konferencián jelentette be, hogy leszbikus. Ellen azt szeretné, ha az őszintesége másoknak is segítene, hogy könnyebb és reményteljesebb életet éljenek. "Nem bírom már a takargatást."

Forrás: Northfoto

 

Évekig féltem, hogy sosem fognak elfogadni.  Szenvedett a lelkem, szenvedett a mentális egészségem, és szenvedtek a kapcsolataim" – mondta beszédében a színésznő, aki elmondása szerint megkönnyebbült a vallomás után. A sztár ma már bátran jelenik meg nyilvános eseményeken kedvesével, Samantha Thomassal. Az Oscar-díjra is jelölt színésznőnek teljesen megváltozott az élete a bejelentése óta, sőt elmondása szerint most boldogabb, mint valaha. 

Cynthia Nixon

Az 50 éves sztár 2004-ben ismerkedett meg jelenlegi párjával, Christine Marinonival, akivel a mai napig együtt vannak, sőt évekkel ezelőtt össze is házasodtak. A színésznő és barátnője 2012. május 27-én egybekeltek New Yorkban, ahol jelenleg is együtt élnek három csemetéjükkel, Max Ellington Nixon-Marinonival, valamint Cynthia előző házasságából származó kicsikkel, Charlesszal és Samanthával. Egy nőben találtam meg azt, amire egész életemben vágytam" – mondta korábban egy interjúban Nixon, akit legtöbben a Szex és New York című filmből ismernek. 

Forrás: Northfoto

Queen Latifah

A 46 éves sztárról hosszú évek óta pletykálták, hogy a saját neméhez vonzódik, ám ezt sokáig nem erősítette meg egyetlen nyilatkozatban sem. A színésznőről 2009-ben a National Enquirerben kompromittáló fotók jelentek meg, amelyeken egy leszbikus orgián sztriptíztáncosnőkkel dorbézolt. Latifah nyíltan sosem beszélt a másságáról, ám több helyen is megjelent kedvesével, Eboni Nicholsszal, akivel idén szakítottak. "Nekem nagyon fontos a közönségem, és arra biztatom őket, hogy harcoljanak a szerelemért, csak akkor lesznek boldogok" nyilatkozta még évekkel ezelőtt az amerikai színész. 

Forrás: Northfoto
Idilli családi boldogság - Meleg sztárpárok és gyermekeik
A homoszexuális párok gyermekvállalása hazánkban még ma is kiveri a biztosítékot, míg a tőlünk nyugatabbra fekvő országokban már sokkal elfogadottabb, sőt majdhogynem megszokott látvány, ha egy meleg pár babakocsival sétálgat.