Magyar művészek, akik az öngyilkosságot választották 1. rész

Forrás: Youtube -
Domján Edit Olvasztó Imre Latinovits Zoltán színész Schütz Ila öngyilkosság Soós Imre Szécsi Pál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánk leghíresebb művészei voltak, akikért egy ország rajongott. Hiába azonban a siker és a csillogás, a magánéleti gondok elől sokan nem tudtak menekülni. Haláluk megrázta a magyar közvéleményt, sőt van olyan színész, akit a mai napig gyászolnak a rajongók. Íme, az elmúlt évtizedek legmegrázóbb öngyilkosságai.

Soós Imre

Jászai Mari-díjas magyar színész, aki egy balmazújvárosi nyolcgyermekes szegényparaszti családból indult útjára. A mélyszegénységből verekedte fel magát a leghíresebb magyar művészek közé. Igazi őstehetség volt, akit a közönség mellett a szakma is elismert. Legemlékezetesebb alakítása a Körhinta című film főszerepe volt, ő alakította Bíró Mátét.

Az ismertség és a hirtelen jött siker nagyon megviselte Imrét, amelyet nem tudott feldolgozni.

Depressziós lett, majd szorongását alkohollal oldotta. Végül 1957-ben, feleségével együtt öngyilkos lett. A hivatalos verzió szerint kinyitották a gázcsapot, és együtt menekültek a halálba. A színész mindössze 27 éves volt.

Forrás: hiresmagyar.network.hu

Domján Edit

A csodaszép színésznő igen szerény körülmények között, egy munkáscsaládban nőtt fel. Már kislányként kitűnt a többiek közül, hiszen lírai alkatával azonnal felkeltette a szakma figyelmét. Hosszú évekig küzdött depresszióval, amiben akkori kedvese, Szécsi Pál is sokáig szenvedett. Domján Edit több nyilatkozatában is elmondta, hogy 40 évesen véget fog vetni az életének. Ezt azzal indokolta, hogy

mindig is rettegett attól, hogy középkorú nőként már nem kell majd sem a színpadra, sem a férfiaknak.

Elsősorban zenés szerepekben és vígjátékokban aratott sikert, majd országos ismertséget szerzett a Két emelet boldogság című produkcióval. Edit végül 1972 karácsonyán, épp negyvenedik születésnapján lett öngyilkos.

Forrás: Madách színház

Szécsi Pál

Magyar énekes, előadóművész, dalszerző és szövegíró. Egyedi előadói stílusa révén minden idők egyik legnépszerűbb magyar könnyűzenei előadója volt. Szerető családban nőtt fel, ez lelkileg igencsak érzékennyé tette.

Szorongási problémái többször is öngyilkossági kísérlethez vezettek,

ezeket sokszor a barátai akadályozták meg. Végül 1974. április 30-án, május 1-jére virradó éjszaka, 30 évesen öngyilkos lett. Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Forrás: Wikipédia

Latinovits Zoltán

Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színész. A nemzet legnépszerűbb színészeinek egyike, sokan úgy is nevezték: „a Színészkirály”. A színpad mellett élete nagy szerelme a szintén jelentős színészóriás, Ruttkai Éva volt. Kapcsolatuk roppant viharos volt, és akkoriban többször is beszédtéma volt a színházi berkekben.

Latinovits Zoltánt éppen 40 éve, 1976. június 4-én gázolta el a vonat Balatonszemesnél.

Egyesek szerint a korabeli rendszer vezetői végeztek vele, méghozzá rendszerellenesség miatt. Ruttkai Éva a haláláig kitartott amellett, hogy kedvese nem lett öngyilkos.

Forrás: Wikipédia

Schütz Ila

Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész. Schütz Ila 1944-ben született Budapesten. Többévnyi amatőr színjátszás után oklevelet szerzett a színiakadémián, 1970-től pedig a Madách Színház művésznője lett. Igazi komika volt, aki a színpadon imádott humoros szerepekben játszani,

ám a magánéletben rettentően magányos és szomorú volt.

A „nagyvilág” előtt ez csak akkor lett egyértelmű, amikor már sajnos nem lehetett segíteni rajta. 2002. december 12-én, életének 59. évében öngyilkos lett. A hatóságok szerint halálát gyógyszerek és áramütés okozta. A bohózatok és vígjátékok mellett több mint harminc játékfilm és rengeteg televíziós produkció őrzi az emlékét.

Forrás: Wikipédia

Olvasztó Imre

Nyomdász, korábban gyermekszínész, aki az Indul a bakterház című film Bendegúzaként vált ismertté. Ahogy korábban a Life.hu is megírta, Olvasztó Imre 2013-ban azért döntött a végzetes tett mellett, mert második felesége, Mariann egy személyes beszélgetés alkalmával bejelentette, hogy elválik. Közös gyermekükkel, Bendegúzzal nagyon szoros kapcsolata volt, melyet nem akart megszakítani a válás miatt. A hírek szerint ez vezetett ahhoz, hogy az öngyilkosságot válassza.

Olvasztó Imre pár nappal később kiment a Fót és Csomád közti erdőszélre, és 47 évesen öngyilkos lett.

Tettét nem tervezte meg: először kipufogógázzal próbált meghalni, majd végül felakasztotta magát.

Forrás: Youtube

Sztárok, akik korán elveszítették életük nagy szerelmét

Ezek a színészek már évekkel ezelőtt megtalálták életük szerelmét, sőt van, aki össze is házasodott a választottjával. A boldogság azonban nem tarthatott sokáig, mert az élet csúful közbeszólt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.