A Class FM tulajdonosa, John Michael McNutt Skype-on adott interjút a Morning Show körüli eseményekről. Elmondta, értetlenül áll Balázsék búcsúzkodása előtt.

A Class FM a tegnap kiadott sajtóközleményében azt közölte, Balázs a tévés munkáira akar koncentrálni, ezért minimalizálja a rádiós szerepléseit. Ezzel indokolták, hogy ezentúl best of adások lesznek hallhatók reggelente a rádióban. Balázs rögtön reagált közösségi oldalán, és egyetlen szóval jellemezte az egészet: hazugság. Ma hajnalban egy rögtönzött sajtótájékoztatón nyilatkozott a showman, ahol a Life.hu riportere interjút készített vele, most pedig a Class FM tulajdonosával beszéltünk, aki értetlenül áll Balázsék búcsúzkodása előtt.

A Class FM tulajdonosa: „Balázson múlik minden, hiszen szerződése van”Forrás: RTL Klub

„Balázst nagyon szívesen látjuk. Régi kapcsolatunk van vele, és természetesen a többi műsorvezetővel is. Örömmel látjuk, hogy csinálják a műsort. A best of műsor ötlete egy szokásos dolog, amióta analóg rádió van, nem tiszteletlenségnek szántuk. Tegnap, amikor láttam a hallgatói kommenteket, néhányan mérgesek voltak amiatt, hogy Balázs nem fog műsort vezetni, akkor azt gondoltam, hogy miért ne tarthatna műsort. Gondoltam, hogy ez a helyzet most az én hibám, és akkor jöjjön Balázs, és csináljon műsort” – kezdte McNutt. Balázs az este közzétett videójában azt hangoztatta, a rádió hazudott, amikor a sajtóközleményükben azt írták, ő a televíziós munkái miatt nem szeretne rádiózni. „Nem tudom, hogy mire mondta Balázs, hogy hazudtam. Szerintem ez csak egy egyszerű félreértés. A valóság a következő: mi mindennap azon dolgozunk, hogy a Médiahatóság a következő 5 évre is meghosszabbítsa az engedélyünket. Balázs aggódik amiatt, hogy az analóg adás megszűnik 20-ától. Múlt héten volt egy megbeszélésünk Balázzsal, elmondtuk neki, mi fog történni. Balázs másnap megbetegedett, de örülünk, hogy már jobban van. Valószínűleg neki is stresszes ez a helyzet. Balázs azt mondta, hogy ha az analóg engedély véget ér, nem szeretne az online rádióban lenni, inkább a tévés munkáját csinálná. Ekkor azt mondtam Balázsnak, hogy nem most kezdjük el online sugározni az adást, az már régóta tart. Mondtam neki azt is, hogy nyilván foglalkoznunk kell a hatósággal és a bíróság döntésével, de ettől még nincs ok arra, hogy ne lennénk élő adásban mindennap.

A Morning Show november 17-én búcsúzott a hallgatóktólForrás: Class FM

 Ő azt mondta, ennek ellenére megvárná, hogy a pályázat befejeződjön, és utána térne vissza az analóg adásba.

Szerződésünk van Balázzsal december 31-ig, ez nem azt jelenti, hogy a pénteki az utolsó műsora, hanem hogy az utolsó analóg műsora az aznapi. Tegnap este kérelmet nyújtottunk be a bírósághoz, hogy ideiglenesen hosszabbítsa meg az engedélyünket. Ha a bíróság elfogadja az érvényes érveinket, remélhetőleg Balázst az éterben is hallhatjuk jövő héten” – mondta a Class FM tulajdonosa. Arra a kérdésre, hogy a tulajdonos tudta-e, hogy búcsúval készülnek pénteken Balázsék, azt felelte: „Azt nem tudjuk, mit fog mondani Balázs. Nem cenzúrázzuk azt, ami a show-ban elhangzik. Hogy mit fog csinálni Balázs 17-én, azt nem tudjuk. Balázson múlik minden, hiszen szerződése van. A hallgatókért van a rádió. Mi adjuk a mikrofont, Balázsnak annyi a dolga, hogy megfogja, és beszéljen. Minden hónapban 60 millió forintba kerül, hogy Balázs és a többi műsorvezető is tudja vezetni a műsort” – zárta a beszélgetést a Class FM tulajdonosa.