Befejeződött a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjára kiírt jelöltállítási időszak, és kiderült, kik a fő esélyesek az elnökségre. 

A legtöbb jelölést a posztra az eddigi elnök, Gyárfás Tamás kapta, ő azonban eddig úgy tűnik, nem akar harcba szállni. Így most 3 jelölt maradt: Bienerth Gusztáv, Hornyák Viktor és Tóth István.

Gyárfás TamásForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Bors arról ír, hogy a közgyűlés január 8-án lesz, ám a szabályzatban az áll, hogy a közgyűlésen is lehet jelöltet állítani, ha a résztvevők ötven százalék plusz egy fővel támogatják az illetőt. Az is elképzelhető, hogy mivel Bienerth, Hornyák és Tóth is csupán egy-egy jelölést kapott, valamelyikőjük visszalép, és Gyárfást javasolja maga helyett.

Gyárfás egyébként 23 éve ül az elnöki székben, és egy decemberi sajtótájékoztatón megpendítette a a maradás lehetőségét. 

Ha pedig mégsem száll ringbe az egykori elnök, akkor is elképzelhető, hogy nem a fenti 3 úriember közül kerül ki az új elnök: arról is szólnak a hírek, hogy a politikából érkező, fideszes illető veheti át a MÚSZ vezetését, aki ráadásul otthon van a sportban is.