Zacher Gábor szerint Magyarország idén szilveszterkor is hozta a formáját

Fotó: Polyák Attila -
szilveszter alkohol Zacher Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos az idei szilveszter sem múlhatott el anélkül, hogy alkoholmérgezés miatt kórházba ne került volna néhány ember. Pontosan 330-an kötöttek ki a toxikológiai osztályon, közülük sokan kiskorúak voltak.

Bőven volt dolguk a mentőknek szilveszter éjjel, országszerte csaknem 3000 riasztást kaptak, a problémák többsége a túlzott alkoholfogyasztás volt. Csak a fővárosból több mint 40-en kerültek kórházba alkoholmérgezés miatt, összesen pedig 330-an. Rengeteg kiskorút kellett toxikológiai osztályra szállítani, szám szerint 52-őt. Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának főorvosa szerint a náluk felvett, alkoholmérgezéssel bekerült betegek 40 százaléka fiatalkorú volt.

Zacher Gábor szerint Magyarország nem okozott csalódást idén szilveszterkor sem Fotó: Polyák Attila

"Én azt gondolom, hogy Magyarország hozta a formáját, a megszokott szilveszteri szintet: körülbelül négyszer-ötször annyian kerültek be alkoholmérgezés miatt, mint egy átlagos hétköznapon. Kábítószer-fogyasztás miatt szerencsére nem került be beteg az osztályra, inkább az ital volt a sláger" - mondta Zacher Gábor a Magyar Nemzetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.