Elképesztő eset történt Indiában: élve temettek el egy újszülött csecsemőt, valószínűleg azért, mert lánynak született.

A kelet-indiai Odisa területén történt a meghökkentő eset, amit csodával határos módon a kisbaba túlélt. Egy járókelő pillantotta meg a földből kilógó apró lábacskát a mezőn. 

Élve temettek el egy újszülött kislányt; szerencsére egy járókelő észrevette a földből kilógó apró lábacskátForrás: Youtube

A gödörben tapogatózva felfedezték a védtelen kis testet, akinek ránézésre semmilyen komolyabb baja nem volt. A 2,5 kilós csecsemőt kórházba szállították megfigyelésre, de szerencsére úgy tűnik szövődmények nélkül megúszta az esetet.

A kórházi dolgozók Dharitri-nak ( föld) nevezték el, arra utalva, hogy hol bukkantak rá. A helyi hatóságok szerint azért került ilyen kegyetlen helyzetbe Dharitri, mert lánynak született, de az sem kizárt, hogy házasságon kívül jött a világra, ami szintén problémát jelent Indiában. 

Sajnos a lány gyerekeket nem látja minden család szívesen Indiában, hiszen a kiházasításuk komoly anyagi "veszteséggel" jár. A törvények ugyan tiltják a nemi szelekciót, mégis gyakran találkozni ehhez hasonló esettel. Március elején Mahárástra szövetségi államban 19 lánymagzatot találtak egy szennyvízcsatornában - írta meg a DailyMail