Az RTL hiradójának nyilatkozott Lőrinczy György, Az Operettszínház igazgatója a Kerényi-ügy kapcsán. Hangsúlyozta, hogy ő semmiről sem tudott. Az igazgató etikai vizsgálatot indíttatott Kerényi Miklós Gábor ellen, ennek eredményéről is beszélt.

Lőrinczy elmondta, hogy szerinte Kerényi a legnagyobb büntetést kapta azzal, hogy felmentette a munkavézés alól, és többé nem menet a Negymező utca közelébe.

"Amikor ez az etikai vizsgálat lezajlott, akkor én felhívtam a rendező urat, és közöltem vele, hogy mi most beszéltünk utoljára, és kitöröltem a telefonszámát. Most kicsit térjünk át a személyes útra. ÍÉn azért is akartam őt azonnali hatállyal nyugdíjazni, és felmenteni a munkavégzés alól, és azt mondani, hogy nem léphet be többet az épületbe, mert nagyon jól ismerem, és pontosan tudom, hogy ez a döntés, az a legnagyobb büntetés. Vagy lehet, hogy nem a legnagyobb büntetés, de jelen állapotban én egyrészt a közvéleménynek akartam jelezni azzal, hogy én ebben nem vagyok benne, és azt szerettem volna, amikor a Maros Ákos ügy kijött, hogy azonnali következményekkel járjon" - mondta az RTL Klubnak az igazgató.