Reese Witherspoon is zaklatás áldozata volt: 16 évesen egy rendező molesztálta. Sokáig ő is hallgatott a történtekről, most pedig azt árulta el, hogy végül miért törte meg a csendet. 

Reese Witherspoon is zaklatás áldozata volt: őt 16 évesen egy rendező molesztálta. Sokáig azonban nem beszélt az őt ért atrocitásról, ahogy rajta kívül még nagyon sok nő és férfi tűrte a zaklatásokat némán. Miután azonban kirobbant a Harvey Weinstein-botrány, a világ elkezdett figyelni: azokat a hangokat is meghallották, akik eddig hiába kiabáltak. Többen voltak ugyanis, akik már nem először álltak elő történetükkel, csakhogy eddig senki nem foglalkozott velük. Ezúttal azonban mindenkire figyelnek, Reese Witherspoon pedig elérulta, miért törte meg ő is a csendet. 

Reese Witherspoon elárulta, miért törte emg a csendetForrás: AFP/Valerie Macon

"Még most is nagyon érzékenyen érint az egész, de folytatom. Valaki elküldte egyszer nekem ezt a Elie Wiesel idézetet. A csend a kínzókat segíti. Ez nem segít a szenvedőkön, ahogy a közömbösség is csak a zsarnokoknak kedvez, nem az elnyomottaknak. Vannak pillanatok, amikor meg kell vizsgálnod, hogy csend az egyetlen lehetőséged, vagy nem, és volt idő, amikor számomra az volt, de az az idő elmúlt" - mondta a színésznő.