Évtizedekkel ezelőtt elkészült az a beszéd, amit II. Erzsébetnek a III. világháború kirobbanásakor kellene elmondani. Szerencsére eddig erre nem került sor és reméljük, hogy nem is fog.

Kevesen tudják, de II. Erzsébetnek már évtizedek óta készen áll az a beszéde, amit az esetleges harmadik világháború kitörésekor mondania kell. Állítólag már a hidegháború idején, 1983-ban megírták neki a szöveget, amely legfeljebb egy kis módosítással bármikor bevethető.

A háború őrülete most újra elterjedt a világban és bátor országunknak fel kell készülnie arra, hogy túlélje ezt – még akkor is, ha nem túl jók az esélyeink" – idézi a királynő szavait a Mirror.

Reméljük, soha nem fog elhangozni II. Erzsébet brit királynő ominózus beszédeForrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

II. Erzsébet beszédében felidézi gyermekkorát, azt a szörnyűséget, amit neki és testvérének át kellett élnie. Feleleveníti 1939-et, amikor a gyerekszobájukban ülve hallgatták a rádióból édesapjuk beszédét. Mint mondja, nem is sejtette, hogy egyszer neki is hasonlót kell mondania.

Ha a családok képesek együtt maradni, és támogatást, menedéket nyújtani azoknak, akik egyedül élnek és védtelenek, akkor nem törünk meg és az országunk túl fogja ezt élni."